Topkwaliteit kozijnen tegen scherpe prijzen!

Vergelijk kunststof, houten en alu kozijnen offertes & bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Kozijnen Helmond

Zijn de kozijnen van je woning in Helmond in slechte staat? Laat deze dan snel vervangen door een ervaren kozijnspecialist uit je eigen regio. Met het plaatsen van raamkozijnen op maat ziet de gevel van je woning er weer stralend uit én bespaar je waarschijnlijk flink op je energiekosten! Of je nu kiest voor kunststof, aluminium, hout of stalen raamprofielen: via ons netwerk ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit tegen de laagste prijs.

Op deze pagina lees je meer over de noodzaak van het vervangen van kozijnen. Je krijgt onder andere meer informatie over de voor- en nadelen van verschillende materialen en leest meer over garanties en keurmerken. Je vindt hier meer informatie over een eventuele reparatie en tot slot geven we je ook een indicatie van de prijs. Wil je een overzicht van de kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier!

Voordelen van onze manier van werken

 • Je ontvangt gratis en vrijblijvend offertes van maximaal 6 specialisten uit de regio Helmond.
 • Je krijgt een compleet overzicht van de kosten van meerdere aanbieders.
 • Je kiest gemakkelijk voor de vakman met het beste aanbod en bespaart zo tot wel 40% op de kosten!

Navigeer direct op deze pagina naar:

Kunststof kozijnen | Houten kozijnen | Aluminium kozijnen | Stalen kozijnen | Garanties & keurmerken

kozijnen Helmond

Waarom kozijnen vervangen?

Het is logisch om je kozijnen te vervangen als deze flink beschadigd of ernstig verouderd zijn. Zo geef je het huis in Helmond een nieuwe uitstraling en ziet de voorgevel er weer netjes en verzorgd uit. Maar wist je dat het vervangen van je kozijnen ook verstandig is als er ogenschijnlijk niets mis mee is? Door je oude, houten kozijnen te laten vervangen door nieuwe, goedkope kunststof kozijnen op maat kun je de isolatiewaarde van je huis in Helmond namelijk flink verbeteren. Hiermee behaal je een grote besparing op de stookkosten, waarmee je het kozijn in een aantal jaar alweer terugverdient. Een andere motivatie om je kozijn te vervangen is de veiligheid in huis. Een raamkozijn met veilig hang- en sluitwerk verkleint de kans op inbraak.

Materiaalsoorten

Bij de aankoop van een nieuw kozijn heb je de keuze uit verschillende materialen. Elk materiaal heeft z’n eigen voor- en nadelen, prijs en uitstraling. Zo kun je dus iets kiezen dat bij de stijl van je woning aansluit en dat binnen je budget past. Zo is een houten kozijn erg geschikt voor een klassieke woning, terwijl eigenaren van nieuwere huizen in Helmond vaker kiezen voor kunststof of zelfs stalen raamkozijnen. In Helmond worden de meeste goedkope kozijnen gemaakt van:

Wat kost het plaatsen van een kozijn?

Het plaatsen van nieuwe kozijnen is vaak een flinke investering. In de tabel hieronder vind je een indicatie van de prijzen. Zo schaf je een kunststof kozijn op maat al aan vanaf €700,- tot €800,- en hebben goedkope houten kozijnen een gemiddelde prijs van €750,- tot €900,-. Aluminium is met een gemiddelde prijs van €800,- tot €950,- iets duurder en een stalen raamprofiel is de meest kostbare optie. Hiervan liggen de prijzen gemiddeld tussen de €1.100,- en €1.250,-. Deze prijzen zijn inclusief plaatsen en btw. Daarnaast is uitgegaan van een kozijn van één vierkante meter en HR++ beglazing. Kies je voor een duurdere glassoort, dan lopen de prijzen verder op. Wil je zekerheid over de prijs van je nieuwe kozijn op maat? Vraag dan kosteloos en vrijblijvend meerdere offertes aan. Dan weet je direct wat je nieuwe kozijnen op maat gaan kosten.

Prijzen nieuwe kozijnen plaatsen

Materiaal Gemiddelde prijs * Grootste voordeel
Kunststof €700,- tot €800,- Lange levensduur en goede isolatie
Hout €750,- tot €900,- Duurzaam en bewerkbaar
Aluminium €800,- tot €950,- Roest en rot niet
Staal €1.100,- tot €1.250,- Sterk en onderhoudsarm

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten voor het plaatsen van een kozijn van 1 m² inclusief HR++ glas en btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Goedkope en kwalitatieve kozijnen in Helmond.

Laat je kozijn vervangen door een specialist uit Helmond en bespaar tot 40%!

Gratis offertes aanvragen
kunststof kozijnen Helmond

Kunststof kozijnen Helmond

De afgelopen jaren is kunststof in Helmond erg populair geworden als materiaal voor de kozijnen. Dat is niet heel verrassend, want het vervangen van houten kozijnen door kunststof biedt een aantal belangrijke voordelen. Zo zijn goedkope kunststof kozijnen beter geïsoleerd, waardoor je ’s winters minder warmte verliest. Het heeft nauwelijks nog onderhoud nodig. Waar je hout periodiek moet schilderen, is bij kunststof alleen schoonmaken voldoende om de levensduur intact te houden. Wel is een reparatie bij kunststof prijziger en lastiger uit te voeren.


Alle voordelen van kunststof kozijnen


Maar kunststof heeft nog meer voordelen!

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar kunststof heeft een enorm lange levensduur. Laat jij nieuwe kunststof kozijnen op maat plaatsen, dan gaan deze gemiddeld ruim 50 jaar mee zonder dat de kwaliteit verslechtert. Toch zijn de kosten voor veel inwoners van Helmond misschien wel het grootste voordeel. Kunststof is namelijk de meest voordelige keuze op het gebied van kozijnen op maat!

Wat zijn de kosten van kunststof kozijnen?

Naast alle voordelen wil je natuurlijk ook weten wat de prijzen zijn voor een kunststof kozijn. Voor een vast raam betaal je tussen de €550,- en €1.150,-. Laat je een kunststof kozijn repareren? Reken dan op een startprijs vanaf €115,-. Naast het kunststof kozijn ook nog openslaande deuren laten plaatsen? Dat is mogelijk met prijzen vanaf €1.950,-. Bekijk onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen.

PRIJSTABEL: prijs kunststof kozijnen

Soort project Gemiddelde kosten*
Reparatie** €115,- tot €155,-
Vast raam Prijs, inclusief HR++ glas en btw*
30 x 30 cm €35,- tot €85,-
60 x 60 cm €95,- tot €110,-
100 x 100 cm €155,- tot €165,-
150 x 200 cm €325,- tot €365,-
Draai- kiepraam Prijs, inclusief HR++ glas en btw*
60 x 60 cm €160,- tot €220,-
100 x 100 cm €230,- tot €250,-
120 x 180 cm €360,- tot €380,-
Overige opties Prijs, inclusief btw*
Deur (190 x 70 cm) €800,- tot €900,- (incl. HR++ glas)
Schuifpui (200 x 100 cm) €800,- tot €1000,-
Hor inzet (60 x 60 cm) €65,- tot €90,-
Ventilatierooster (60 cm) €40,- tot €90,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, exclusief montage. Voor exacte kosten vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.
**Bij de reparatie is rekening gehouden met 1 monteur die 1 uur aan het repareren is.houten kozijnen Helmond

Houten kozijnen Helmond

Hoewel kunststof een echte opmars maakt, blijven houten kozijnen nog steeds éen van de populairste keuzes. Dit komt met name door de uitstraling. Houten kozijnen op maat hebben van nature een erg warme en authentieke uitstraling. Veel woningeigenaren van klassieke woningen willen met een houten kozijn op maat de authentieke stijl van hun woning behouden.

Eens in de zeven jaar moet je het houten kozijn opnieuw verven, maar dit kun je ook zien als voordeel: je kunt de raamkozijnen namelijk erg gemakkelijk van kleur te veranderen! En doordat houten raamkozijnen zo enorm bewerkelijk zijn is een reparatie ook erg snel en goedkoop uitgevoerd. Met goed onderhoud doet de levensduur van een houten kozijn niet onder aan die van kunststoffen kozijnen.

De kosten van houten kozijnen

Voor het laten vervangen van een oud kozijn voor een nieuwe, betaal je gemiddeld €2.700,-. Deze prijzen zijn inclusief hr++ glas. Laat je volledig nieuwe kozijnen plaatsen, reken dan op een startprijs van €3.500,-. Houten kozijnen laten repareren omdat er houtrot aanwezig is? De gemiddelde prijs is €350,-. In onderstaande tabel staan meer gemiddelde prijzen.

PRIJSTABEL: prijs houten kozijn

Soort project Gemiddelde kosten*
Reparatie van kozijn €250,- tot €450,-
Nieuw kozijn plaatsen Prijs, inclusief HR++ glas en btw*
Vast raam (1m²) €300,- tot €440,-
Valraam (1m²) €470,- tot €740,-
Draai-kiepraam (1m²) €540,- tot €790,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, exclusief montage. Voor exacte kosten vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.aluminium kozijnen Helmond

Aluminium kozijnen Helmond

Aluminium kozijnen komen steeds vaker voor. Aluminium geeft je woning een elegante uitstraling, die bij veel inwoners van Helmond populair is. Daarnaast heeft aluminium natuurlijk een aantal andere belangrijke voordelen:

 • Aluminium is enorm sterk en erg licht tegelijk. Hierdoor is het erg geschikt voor grotere raampartijen.
 • Als je kiest voor gerecycled aluminium, maak je een duurzame keuze en draag je bij aan beter milieu.
 • Aluminium is onderhoudsarm, omdat het materiaal niet roest onder invloed van neerslag.
 • Je hebt de keuze uit diverse kleuren en omdat aluminium kleurvast is, verkleurt deze na verloop van tijd niet.

Wat kost een aluminium kozijn?

Voor een aluminium kozijn met een vast raam, betaal je een prijs tussen de €400,- en €500,-. Dit is inclusief hr++ glas. Draai- kiepramen zijn duurder, de prijs van een raam van 1 bij 1 meter begint bij €600,-. Wilt u naast aluminium kozijnen ook bijpassende aluminium deurkozijnen? De startprijs is €1.500,-. Dit gaat dan om een deur met afmetingen van 80 bij 230 cm. Meer prijsinformatie? Neem een kijkje in onderstaande tabel of vraag gratis offertes aan!

PRIJSTABEL: de prijzen van aluminium kozijnen

Soort kozijn Gemiddelde prijzen*
Vast raam (1x1m) €400,- tot €500,-
Draai- kiepraam (1x1m) €600,- tot €700,-
Deurkozijn (80x230cm) €1.500,- tot €2.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte kosten vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.stalen kozijnen Helmond

Stalen kozijnen Helmond

Stalen raam- of deurkozijnen zijn, net als aluminium, enorm sterk en tegelijkertijd erg licht. Dit maakt het mogelijk om hele smalle profielen te gebruiken, wat een erg elegante uitstraling geeft. De uitstraling is voor veel mensen de belangrijkste reden om voor een stalen raamprofiel te kiezen. Andere voordelen zijn een goede isolatie en het is onderhoudsarm. De prijzen van stalen raamprofielen liggen, zoals je in de tabel hierboven kon zien, een stuk hoger dan de prijzen van andere materialen. Heb je een kleiner budget, dan kun je ook kiezen voor een aluminium kozijn. Dit materiaal is namelijk iets voordeliger, maar heeft een vergelijkbare uitstraling.

Wat kosten stalen kozijnen?

Omdat er over het algemeen minder vraag is naar stalen kozijnen, zijn deze redelijk prijzig. Daarnaast worden stalen kozijnen alleen op maat gemaakt, wat ook meespeelt in het kostenplaatje. Voor stalen kozijnen betaal je gemiddeld €1.100,-, inclusief hr++ glas, plaatsing en btw. In onderstaande tabel vind je meer prijsinformatie.

PRIJSTABEL: kosten stalen kozijnen

Afmeting Startprijzen, incl. HR++ glas en btw*
60 x 60 cm €240,-
100 x 100 cm €290,-
120 x 80 cm €320,-

*Let op: dit zijn vanafprijzen, exclusief montage. Voor exacte kosten vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.

Kozijnen plaatsen, hoe werkt het?

Het plaatsen van nieuwe kozijnen is een klus die je het beste kunt uitbesteden aan een vakman uit Helmond. Alleen dan weet je zeker dat het kozijn goed gemonteerd is en dat je profiteert van een optimale isolatie. Bij het plaatsen van de kozijnen doorloopt de vakman de volgende stappen :

 • Stap 1: het inmeten van het nieuwe kozijn. Je kunt dit eventueel zelf doen, maar controleer dan goed dat je de juiste afmetingen doorgeeft. Geef duidelijk aan of je de dagmaat doorgeeft (van dagkant tot dagkant) of de sponningmaat (van sponning tot sponning).
 • Stap 2: op de dag van het plaatsen verwijdert de vakman eerst het oude exemplaar. Dit doet hij erg zorgvuldig, zodat hij de gevel niet beschadigd. Meestal voert de kozijnspecialist uit Helmond jouw oude kozijnen ook voor je af, maar hier zitten vaak kosten aan verbonden. Maak vooraf daarom duidelijke afspraken.
 • Stap 3: nu er een gat in de gevel zit is het tijd om het raamprofiel te plaatsen. De vakman uit Helmond zorgt ervoor dat het materiaal goed aansluit aan de gevel, zodat je nieuwe kozijn optimaal isoleert.
 • Stap 4: tot slot de afwerking. De vakman uit Helmond kit alle naden en kieren af en plaatst de beglazing.

Onderhoud

Een houten kozijn vereist meer onderhoud dan kozijnen van andere materialen. Je moet het elke zeven opnieuw schilderen, om zo het hout te beschermen tegen weersinvloeden. Daarnaast wordt aangeraden het houten profiel eens per jaar goed schoon te maken en het tegelijkertijd te controleren op beschadigingen. Laat de verflaag los of ontstaan er blaasjes? Laat dan een reparatie uitvoeren en laat het hout zo snel mogelijk schilderen.

Voor kunststof, aluminium en stalen raamprofielen is minder onderhoud vereist. Het onderhoud bestaat voornamelijk uit een jaarlijkse reinigingsbeurt. Omdat deze materialen niet ‘werken’, wordt het niet aangetast door neerslag. Eventueel kun je er nog voor kiezen om de scharnieren in de was te zetten, zodat ook deze soepel blijven werken.

Garantie & keurmerken

Gemiddeld krijg je op nieuwe kozijnen een garantie van 10 tot 15 jaar. Op de beglazing zit gemiddeld ook 10 jaar garantie en op hang- en sluitwerk ongeveer 2 jaar. De garantie is afhankelijk van het gekozen materiaal, de onderdelen en het onderhoud dat je uitvoert. Als jij ervoor kiest om het houten kozijn niet te schilderen, dan komt je garantie natuurlijk te vervallen. Als je kozijnen laat vervangen, controleer dan altijd de garantievoorwaarden.

Waar je ook op kan letten, zijn eventuele keurmerken. Wil je graag duurzame houten raamkozijnen, kies dan voor hout met het FSC-keurmerk. Deze organisatie streeft naar het behoud van het bosbeheer. Voor kunststof kozijnen is het VKG-keurmerk belangrijk. Dit geeft je zekerheid over de kwaliteit van zowel het materiaal als de montage. Lees meer over deze keurmerken op fsc.nl en vkgkeurmerk.nl.


Huis isoleren? Kies kunststof kozijnen!

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar zo op je nieuwe kozijnen.


Opties

Bij de aanschaf van nieuwe raamprofielen kun je eventueel kiezen voor een aantal extra opties. Door te kiezen voor deze opties verhoog jij je wooncomfort en het gebruiksgemak. Zo kun je onder andere kiezen voor de installatie van isolatieglas of ventilatieroosters laten plaatsen.

Isolatieglas

Bij de prijzen genoemd op deze pagina wordt uitgegaan van een kozijn met standaard HR++ beglazing. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor driedubbel isolatieglas om je kozijnen nog beter te isoleren. Een andere mogelijkheid is kiezen voor standaard HR+ beglazing of zelfs gewoon dubbel glas. Hierdoor is de isolatiewaarde een stuk minder, maar dan ligt de prijs ook een stuk lager.

Ventilatieroosters

Ventilatieroosters zijn enorm belangrijk om de luchtvochtigheid in huis op peil te houden. Zeker als je kiest voor een vast raam is een ventilatierooster onmisbaar. Via het rooster wordt condensatievocht afgevoerd naar buiten waardoor vervelende vochtproblemen je bespaard blijven. Een ventilatierooster is geen dure investering, ze zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €20,- per stuk, exclusief plaatsing.

Voordelen inschakelen kozijnenspecialist Helmond

Misschien lijkt het vervangen van kozijnen eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Wie er zeker van wil zijn dat hij of zij profiteert van een optimale isolatie en veiligheid schakelt het beste een ervaren kozijnenspecialist uit Helmond in. Daarnaast zit er nog een belangrijk voordeel aan het inschakelen van een vakman. Als jij de montage uitbesteedt, profiteer je namelijk van gemiddeld 10 tot 15 jaar garantie! Als je het kozijn zelf gaat vervangen, vervalt deze garantie vaak. Twijfel je nog? Dit zijn de belangrijkste voordelen van het inschakelen van een vakman uit Helmond:

 • Als jij je kozijnen laat vervangen door een kozijnenspecialist uit Helmond profiteer je van een optimale isolatie
 • Je nieuwe kozijn wordt vakkundig en professioneel geplaatst.
 • Door de montage uit te besteden krijg je tot wel 15 jaar garantie op je nieuwe kozijn!
 • Je profiteert van een optimale veiligheid in huis.

Interessant om te lezen

kozijnen aluminium

Aluminium kozijnen

houten kozijn

Houten kozijnen

Kunststof kozijnen

dakkapel kunststof

Kunststof dakkapel

Houten dakkapel

prefab

Prefab dakkapel


Binnen de provincie ook actief in:

Eindhoven | Tilburg | Breda | Den Bosch | Helmond | Roosendaal | Oss | Oosterhout | Bergen op Zoom | Veldhoven | Etten-Leur
stalen kozijn in Helmond vervangen

Vergelijk offertes en bespaar op de kosten!

Wist je dat je tot wel 40% op de kosten bespaart als je offertes van meerdere specialisten in Helmond vergelijkt? Je vraagt gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor een goedkope specialist uit de regio Helmond. Zo ben je altijd verzekerd van een eerlijke prijs. Wil jij dus binnenkort je kozijnen vervangen? Of wil je graag meer weten over het verschil in prijs tussen aluminium en stalen raamkozijnen? Benieuwd naar de prijzen voor een reparatie van jouw kozijn? Voor nieuwe kozijnen op maat schakel je het beste een kozijnspecialist uit Helmond in. Je bent bij deze website ook aan het juiste adres voor meer informatie over het plaatsen van dakkapellen.

Vraag gelijk offertes aan!