Kunststof kozijnen plaatsen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Kunststof kozijnen

Het plaatsen van kunststof kozijnen heeft vele voordelen. Wist je dat het materiaal onderhoudsarm is en jaren mee gaat? De nieuwste ramen hebben bovendien een uitstekende isolatie. Door een kozijn te combineren met isolerende beglazing, voorkom je warmteverlies en bespaar je op de energiekosten. Zo verdien je de investering binnen een aantal jaren weer terug.

Op deze pagina lees je meer over de voordelen van het materiaal, de kleuren en houtlook die mogelijk zijn en natuurlijk over de kosten. Besparen op de prijs? Dat doe je eenvoudig door offertes te vergelijken van goedkope kozijnspecialisten uit de regio. Vul daarom het offerteformulier in.

Prijzen voor kozijnen van kunststof

De prijzen voor een nieuw kozijn zijn voornamelijk afhankelijk van het type raam en de grootte. Het vervangen van een vast raam is het goedkoopst. De kostprijs van een vast raam van 60 bij 60 centimeter begint bij €150,-. De prijzen inclusief plaatsen beginnen bij €235,- per raam. Een draaikiepraam bied je meer gebruiksgemak, want deze draai of kiep je open. De prijs voor een draaikiepraam met dezelfde afmetingen begint bij €165,-. Het plaatsen van dit type raam is iets duurder, want het kost meer tijd door de draaiende delen.

In de prijstabel vind je nog meer gemiddelde prijzen (inclusief plaatsen) per type raam en grootte. Meer weten over de exacte prijzen inclusief plaatsen? Dan is het verstandig om het offerteformulier in te vullen voor scherp geprijsde offertes van kozijnspecialisten. Wist je dat het zelfs mogelijk is om ramen te leasen of op afbetaling te kopen? Informeer naar de mogelijkheden.

Wat kost het plaatsen van een kunststof kozijn?

Afmeting (hxb) Prijs Prijs incl. plaatsen
Vast raam    
60cm x 60cm Vanaf €150,- Vanaf €235,-
100cm x 100cm Vanaf €175,- Vanaf €270,-
120cm x 80cm Vanaf €200,- Vanaf €310,-
     
Draai-/kiepraam    
60cm x 60cm Vanaf €165,- Vanaf €255,-
100cm x 100cm Vanaf €235,- Vanaf €365,-
120cm x 80cm Vanaf €365,- Vanaf €565,-
     
Valraam    
50cm x 40cm Vanaf €100,- Vanaf €155,-
100cm x 80cm Vanaf €200,- Vanaf €310,-
150cm x 120cm Vanaf €325,- Vanaf €500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en HR++ glas. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Voordelen van kunststof kozijnen

Eén van de redenen waarom men vaak kiest voor hout is de warme en natuurlijke uitstraling. Maar wist je dat dit ook mogelijk is met kunststof? Door te kiezen voor het vervangen van een kozijn door een kunststof kozijn met houtlook heb je de uitstraling van hout, maar alle voordelen van kunststof. Zo vereisen deze ramen een stuk minder onderhoud, is houtrot niet mogelijk en hoef je het niet om de paar jaar weer helemaal te schuren en te schilderen. Andere voordelen van het materiaal zijn de hoge isolatiewaarde en de duurzaamheid. Het materiaal is bijvoorbeeld 100% recyclebaar.

De belangrijkste redenen om je ramen te vervangen door kunststof:

  • Kunststof heeft uitstekende isolerende waarden.
  • Het materiaal vergt weinig onderhoud.
  • Een kunststof kozijn gaat zeer lang mee.
  • Er zijn diverse kleuren en structuurfolies verkrijgbaar (ook houtlook).

kunststof kozijnen plaatsen

Zijn er ook nadelen?

Er zijn vele voordelen aan het gebruik van kunststof voor kozijnen, maar er zijn ook een aantal nadelen. Zo mag je er geen gaten in boren of spijkers gebruiken om iets aan op te hangen, zoals rolgordijnen. De structuur wordt dan aangetast, waardoor het materiaal kan gaan buigen. Eén van de nadelen van hout is dat het nodig is om ze om de paar jaar te schilderen, maar sommigen zien dit als voordeel. Het is namelijk eenvoudig om een houten kozijn te voorzien van een andere kleur. Dit is niet mogelijk met kunststof. Maar aangezien het materiaal met een houtlook verkrijgbaar is of in allerlei andere kleuren, ervaren de meeste mensen dit vaak niet als een nadeel.

Een paar nadelen:

  • Beschadigingen of krassen zijn lastig te repareren.
  • Kunststof kozijnen kun je niet na een paar jaar schilderen in een andere kleur.
  • Je mag er geen gaten in boren.

Kunststof kozijnen zijn eenvoudig te onderhouden en te reinigen!

Plaats ook nieuwe kozijnen in je woning en profiteer ook van alle andere voordelen!

Hoe zit het met het onderhoud?

Het onderhoud van kunststof kozijnen bestaat uit het jaarlijks schoonmaken van de kozijnen. Bij ernstige vervuiling is het soms nodig om de kozijnen vaker schoon te maken. Smeer het raambeslag daarnaast in met een vetvrij smeermiddel. Gebruik hier geen vet voor, want dat trekt juist stof en ander vuil aan. Door de kozijnen af en toe in de was te zetten, verleng je de levensduur en blijven de kleuren langer mooi.

Hoe moet je het kozijn schoonmaken?

Gebruik voor het schoonmaken van een kozijn geen schuursponsje of andere schurende schoonmaakmiddelen. Deze veroorzaken namelijk allemaal kleine krasjes die lastig te repareren zijn. Het gebruik van een zachte spons met een doekje is al genoeg.

Hoe wordt een kunststof kozijn gemonteerd?

De methode voor de montage van een raam is afhankelijk van de aanwezigheid van een stelkozijn. Met een stelkozijn is de montage namelijk iets gemakkelijker. De vakman plaatst eerst de raamprofielen, zonder het glas en de draaiende delen. Hij zorgt dat alle naden en kieren afgesloten zijn en dat het kozijn goed afgesteld is. Daarna gaat de specialist verder met de montage van het glas en de opendraaiende delen van het raam. Hierbij stelt hij de schroeven en draaimechanismes goed in, zodat het raam gemakkelijk open en dicht gaat.

Isolatie van kunststof kozijnen

Vaak denkt men dat deze goedkope ramen niet goed isoleren, maar dit is niet het geval. De isolatie van het materiaal is juist uitstekend. Tegenwoordig is de isolatie zelfs beter dan dat van hout. Een kozijn bestaat uit drie lagen. Deze drie lagen houden wind, vocht en kou tegen. De isolatiewaarde wordt aangegeven met een warmtecoëfficiënt. Hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie. De isolatiewaarde van kunststof ligt tussen de 1,4 en 1,8.

Is isolerende beglazing noodzakelijk?

Ja zeker! Alleen wanneer je gebruik maakt van isolatieglas zorg je ervoor dat je het warmteverlies beperkt. Hierdoor bespaar je elke maand op je energiekosten. HR++ is hoogrendementsglas en heeft een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding.

kunststof kozijnen kosten

Wat zijn bekende merken?

Er zijn een aantal bekende merken die je vast en zeker tegen gaat komen bij je zoektocht naar nieuwe kunststof kozijnen voor het vervangen van je oude ramen. Kozijnen van Schüco, Finstral, Deceuninck en Belisol staan bekend om de innovatieve producten en de hoge kwaliteit. Maar ook Veka en Profine Nederland zijn producenten van uitstekende raamkozijnen.

Let bij de aanschaf van nieuwe goedkope ramen ook op keurmerken. Bijvoorbeeld het keurmerk van VKG. VKG controleert regelmatig op kwaliteit, de productie van kunststofprofielen en op de montage. De monteurs moeten bijvoorbeeld in bezit zijn van een diploma om in aanmerking te komen voor het VKG-keurmerk. Lees er meer over op vkgkeurmerk.nl.

Offertes voor goedkope kunststof kozijnen ontvangen

Wil je je verouderde kozijnen vervangen door goedkope kunststof kozijnen? Een goede keuze! Het materiaal isoleert namelijk uitstekend, is verkrijgbaar in allerlei kleuren en vereist weinig onderhoud. Een kozijn met houtlook is niet te onderscheiden van echt hout. Schakel een kozijnspecialist in voor deskundig advies en juiste montage. Bespaar op de kosten voor het plaatsen door nu gelijk het offerteformulier in te vullen. Door offertes te vergelijken weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Vrijblijvend offertes aanvragen