Kunststof dakkapel plaatsen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!

Kunststof dakkapel

Wil je je zolderkamer vergroten met een kunststof dakkapel? Of wil je een verouderde dakkapel laten vervangen? Een goede keuze! Want een dakkapel zorgt niet alleen voor meer ruimte, maar ook voor meer lichtinval. Kunststof dakkappelen zijn zeer geschikt als vervanging van oudere dakkappelen. . Het materiaal vergt weinig onderhoud, is betaalbaar en verkrijgbaar in allerlei stijlen en kleuren. Het is zelfs mogelijk om een model met houtlook te laten plaatsen.

Besparen op de kosten?

Op deze pagina lees je meer over de gemiddelde prijzen, het vervangen en het plaatsen. Bespaar direct op de kosten door gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken. Vul hiervoor het offerteformulier in en ontvang meerdere aanbiedingen van dakkapelspecialisten uit de regio.

Prijzen dakkapellen van kunststof

Voordat je een nieuwe dakkapel met houtlook laat plaatsen, ben je natuurlijk benieuwd naar de prijs. In de prijstabel vind je een aantal gemiddelde prijzen. De totaalprijs is voornamelijk afhankelijk van de lengte van de dakkapel. Dakkapellen van 1,5 meter kosten ongeveer €2.800,-. Dit is inclusief isolatieglas. Liever een grotere dakkapel? Een lengte van 3 meter heeft een gemiddelde prijs van €3.750,-.

Wat beïnvloedt de prijs van een dakkapel?

Er zijn verschillende factoren van invloed op de prijs van het plaatsen van dakkapellen. Uiteraard is de grootte van de dakkapellen van invloed op de prijs, maar ook het type beglazing, de dakbedekking en eventuele extra opties. Vaste ramen hebben lagere prijzen, maar een opendraaiend raam geeft je meer gebruiksgemak. Wil je een ventilatierooster, vliegenhor of rolluik laten plaatsen? Hiermee verhoog je je wooncomfort, maar houd dan wel rekening met iets hogere prijzen voor je dakkapellen.

Prijstabel: Wat kost een kunststof dakkapel?

Afmeting Prijzen Aantal ramen
1,5 meter €2.800,- 1 raam + 1 draaikiep raam
2,0 meter €3.000,- 1 raam + 1 draaikiep raam
3,0 meter €3.750,- 1 raam + 1 draaikiep raam
4,0 meter €4.700,- 2 ramen + 2 draaikiep ramen
  €4.800,- 2 ramen + 3 draaikiep ramen
5,0 meter €5.150,- 2 ramen + 2 draaikiep ramen
  €5.350,- 2 ramen + 3 draaikiep ramen
6,0 meter €6.150,- 2 ramen + 2 draaikiep ramen
7,0 meter €7.250,- 2 ramen + 3 draaikiep ramen
8,0 meter €8.550,- 2 ramen + 3 draaikiep ramen

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en plaatsen, maar exclusief aanvullende opties. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wil je besparen op de prijs voor het plaatsen van een dakkapel?

Vul dan het offerteformulier in. Vergelijk prijsoffertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Voordelen kunststof dakkapel

Een dakkapel met kunststof bekleding heeft vele voordelen. Je hoeft het materiaal bijvoorbeeld niet om de zoveel jaar te schuren of te schilderen. Ook hoef je het niet te controleren op houtrot of andere problemen. Het onderhoud bestaat slechts uit het af en toe schoonmaken voor een mooie uitstraling. Kunststof heeft daarnaast uitstekende geluids- en warmte-isolerende eigenschappen. Zo verlies je niet onnodig warmte en verwarm je de ruimte efficiënt. Het materiaal is verkrijgbaar in uiteenlopen kleuren en stijlen, waaronder ook houtlook.

De belangrijkste voordelen:

 • Kunststof vereist weinig onderhoud en heeft een lange levensduur.
 • U heeft de keuze uit allerlei kleuren en stijlen (zoals houtlook).
 • Kunststof is milieuvriendelijk en 100% recyclebaar.
 • Een dakkapel van dit materiaal heeft een uitstekende isolatiewaarde.

kunststof dakkapellen

Nadelen kunststof dakkapel

Een nadeel van kunststof dakkapellen is dat de kosten iets hoger zijn dan dakkappelen van hout. Hout vereist echter wel meer onderhoud. Op jaarbasis ben je daardoor omgerekend uiteindelijkmeer geld kwijt. Het materiaal is niet altijd eenvoudig te repareren. Bij een grote kras moet bijvoorbeeld de structuurfolie vervangen worden. Bij kleine beschadigingen gebruikt een dakkapelspecialist een techniek genaamd spotrepair. Hierbij wordt een klein gedeelte, een aantal centimeters, van de folie vervangen. Een paar nadelen:

 • Het materiaal is niet overschilderbaar.
 • Beschadigingen zijn soms lastig te repareren.
 • De aanschafprijs is iets hoger dan dakkappelen van andere materialen.

Op welke keurmerken kan ik letten?

Bij de aanschaf van een nieuwe dakkapel moet je op een aantal dingen letten. Bepaal bijvoorbeeld van tevoren hoe groot de dakkapel moet worden, of je opendraaiende ramen wilt en naar welke kant deze ramen open moeten draaien.

Let ook op keurmerken en certificaten.

Een bedrijf of product dat het KOMO-certificaat heeft, voldoet aan strenge eisen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op komo.nl. Het VKG-keurmerk is speciaal voor producten gemaakt van kunststof. Kijk op vkgkeurmerk.nl voor meer informatie.

Hoe goed isoleren kunststof dakkappelen?

Goede isolatie belangrijk om warmteverlies te voorkomen. De gasprijs gaat de komende jaren flink stijgen. Door je woning nu te voorzien van isolatie, bespaar je op je energiekosten. De nieuwste kunststof dakkappellen hebben een zeer goede isolatie. Lang was de isolatie van houten dakkapellen beter, maar dit is tegenwoordig niet meer het geval.

Hoe goed is de isolatie?

De isolatiewaarde van dakkapellen wordt aangegeven met een warmtegeleidingscoëfficiënt. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat per seconde met 1 graad temperatuurverschil tussen binnen en buiten. De isolatiewaarde van kunststof modellen ligt tussen de 1,4 en 1,8 W/(m·K).

Opties bij een kunststof dakkapel

Een goede ventilatie is zeer belangrijk in een woning. Je voorkomt niet alleen vochtproblemen door te ventileren, maar frisse lucht is ook goed voor je gezondheid. Door ventilatieroosters aan te brengen, ventileer je je woning gemakkelijk. Ook wanneer het regent of wanneer je niet thuis bent. Andere opties zijn rolluiken, vliegenhorren om vervelende vliegen en insecten tegen te houden en zonwering.

Extra opties:

 • Ventilatieroosters
 • Rolluiken
 • Raambeslag
 • Vliegenhorren
 • Zonwering

Bekende merken

Er zijn een aantal bekende merken voor dakkapellen. Eén van deze merken is Knipping. Deze Nederlandse producent levert onderhoudsvrije dakkapellen en staat bekend om het combineren van kunststof met aluminium. Een ander bekend merk is Velux. Velux heeft een uitgebreid assortiment dakkapellen in vele kleuren en stijlen. Of kies voor een dakkapel van Ruiter. Een dakkapel van Ruiter is perfect afgewerkt en vaak binnen één dag geplaatst. Een specialist geeft je graag deskundig advies over de mogelijkheden.

kunststof dakkapel plaatsen

Gratis en vrijblijvende offertes aanvragen en vergelijken

Wil je ook meer ruimte en lichtinval? Laat dan een dakkapel plaatsen. Je hebt de keuze uit allerlei kleuren, stijlen en groottes dakkapellen. Twijfel je nog tussen hout of kunststof? Met structuurfolie met een houtlook heb je de warme uitstraling van hout, want deze dakkapellen zijn niet te onderscheiden van echt hardhout, én profiteer je van de voordelen van kunststof,. Het materiaal isoleert daarnaast uitstekend en vergt weinig onderhoud.

Vul het offerteformulier in om offertes met scherpe prijzen te ontvangen. Dit is helemaal gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast. Vergelijk de aanbiedingen op totaalprijs en voorwaarden en bespaar tot wel 40% op de prijs!

Offertes aanvragen