Houten dakkapel plaatsen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!

Houten dakkapel

Wil je een nieuwe houten dakkapel laten plaatsen? Een goede keuze! Met een dakkapel creëer je meer ruimte en licht, bijvoorbeeld in de zolderkamer. Op deze pagina lees je meer over de gemiddelde prijzen van dakkapellen, het plaatsen en vervangen van modellen en de voordelen. Wist je dat de isolatie van hout bijvoorbeeld zeer goed is? Of dat het herstellen van beschadigingen vaak erg eenvoudig is?

Je bespaart tot 40% op de kosten voor het plaatsen van een dakkapel van hout door offertes te vergelijken. Vul daarom vandaag nog het offerteformulier in en ontvang spoedig een aantal offertes. Vergelijk en kies de beste dakkapelspecialist!

Prijzen van houten dakkapellen

De kosten van een houten dakkapel van 1,5 meter liggen rond de €3.100,-. Dit is inclusief een vast raam en een draaikiepraam én inclusief plaatsen. Wil je nog extra opties zoals een ventilatierooster of een rolluik? Houd dan rekening met iets hogere prijzen. De prijzen zijn voornamelijk afhankelijk van de lengte van de dakkapellen. De prijs van een model van 3 meter is gemiddeld €3.990,-.

Een op maat gemaakte dakkapel is vaak iets duurder, maar ideaal als je wilt afwijken van de standaardmaten of dat je het helemaal wilt aanpassen naar je eigen wensen. De kosten voor dakkapellen zijn naast de lengte ook nog afhankelijk van het type beglazing, de stijl en de dakbedekking. Benieuwd geworden naar meer kosten? Bekijk dan onderstaande tabel.

Prijstabel: Wat kost een houten dakkapel?

Afmeting Prijzen Aantal ramen
1,5 meter €3.100,- 1 raam + 1 draaikiep raam
2,0 meter €3.400,- 1 raam + 1 draaikiep raam
3,0 meter €3.990,- 1 raam + 1 draaikiep raam
4,0 meter €4.900,- 2 ramen + 2 draaikiep ramen
  €5.000,- 2 ramen + 3 draaikiep ramen
5,0 meter €5.500,- 2 ramen + 2 draaikiep ramen
  €5.700,- 2 ramen + 3 draaikiep ramen
6,0 meter €6.700,- 2 ramen + 2 draaikiep ramen
7,0 meter €7.900,- 2 ramen + 3 draaikiep ramen
8,0 meter €9.300,- 2 ramen + 3 draaikiep ramen

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en plaatsen, maar exclusief aanvullende opties. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waarom een houten dakkapel?

Eén van de voornaamste redenen waarom men voor dakkapellen van hout kiest is vanwege de warme en natuurlijke uitstraling. Het authentieke karakter is lastig te imiteren met andere materialen. Andere voordelen van het materiaal is de uitstekende isolatie en de aantrekkelijke prijs. Hout is gemakkelijk te bewerken, dit maakt het materiaal zeer geschikt voor een dakkapel op maat. Zelf bouwen is zelfs een optie. In tegenstelling tot een kunststof dakkapel, is hout eenvoudig te repareren en te herstellen door een dakspecialist.

De belangrijkste voordelen van houten dakkapellen:

  • Het materiaal is gemakkelijk te repareren en te herstellen bij beschadigingen.
  • Een houten dakkapel op maat is eenvoudig te plaatsen.
  • Je schildert het in elke gewenste kleur.
  • De isolatie van hout is uitstekend.

houten dakkapel plaatsen

Wat zijn de nadelen?

Houten dakkapellen (op maat) hebben een lange levensduur, maar hiervoor is het wel noodzakelijk dat je regelmatig onderhoud uitvoert. Denk hierbij aan het schoonmaken van de buitenkant, het verwijderen van bladeren en dergelijke en het controleren op houtrot. Laat een dakkapelspecialist direct eventuele beschadigingen repareren of herstellen. Schilders raden aan om eens in de vijf jaar het buitenschilderwerk te schilderen, hier hoort ook een houten dakkapel bij. Een paar nadelen van een dakkapel van hout:

  • Houten dakkapellen vereisen meer onderhoud dan kunststof dakkapellen.
  • Je moet het hout regelmatig controleren op houtrot.
  • Om de vijf jaar moet je het hout schuren en schilderen.

Wil je je oude dakkapel laten vervangen door een nieuwe houten dakkapel?

Bespaar tot 40% op de kosten door gratis offertes met scherpe prijzen te vergelijken!

En hoe zit het met de isolatie?

Hout isoleert van nature erg goed. De isolatie wordt aangegeven met een speciale isolatiewaarde, de Rc-waarde. Hoe hoger deze waarde is, hoe beter het materiaal isoleert. Specialisten raden aan tijdens het vervangen een dakkapel met minstens een Rc-waarde van 3,5 te laten plaatsen. Voor de isolatie is het ook belangrijk dat de dakkapel op de juiste manier geplaatst wordt door een dakkapelspecialist. Kieren, naden en een verkeerde montage beïnvloeden namelijk de isolerende eigenschappen.

Besparen op de energiekosten?

Alhoewel hout een zeer goede isolatiewaarde heeft, is het ook belangrijk om te kiezen voor isolerende beglazing. Zonder deze beglazing verlies je namelijk alsnog onnodig veel warmte en moet je meer stoken. HR++-glas heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding en zeer geschikt voor de beglazing.

Houten dakkapellen onderhouden

Het onderhoud van houten dakkapellen bestaat uit het schoonmaken van het materiaal, het controleren op houtrot en eens in de 5 jaar schilderen. Zie je blaasjes in de verf of bladdert de verf af? Dan is het nodig om eerder te schilderen. Wanneer je houtrot ziet tijdens het onderhoud, is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Houtrot is vaak eenvoudig te repareren door een dakkapelspecialist. Hij verwijdert het aangetaste hout en vult alles op met houtvuller.

Eén van de voordelen van houten dakkapellen is dat je het eenvoudig in een andere kleur schildert. Dit is niet mogelijk met een dakkapel van bijvoorbeeld kunststof.

Heb ik een vergunning nodig?

In een aantal gevallen heb je inderdaad een vergunning nodig voor het plaatsen of verplaatsen van een dakkapel. Voor dakkapellen aan de voorkant van je huis heb je altijd een vergunning nodig. Je verandert dan namelijk het uiterlijk van je woning. Dakkapellen aan de zijkant of aan de achterkant van je huis zijn meestal vergunningsvrij.

Hoe vraag ik een vergunning aan?

Een bouwvergunning moet je aanvragen bij je gemeente. Dit doe je online via de website omgevingsloket.nl. Op de site controleer je ook of je inderdaad een vergunning nodig hebt of dat je vergunningsvrij mag bouwen of een dakkapel mag verplaatsen.

houten dakkapellen

Keurmerken om op te letten

Wanneer je een nieuwe dakkapel gaat kopen, is het handig om te kijken naar keurmerken. Kies bijvoorbeeld voor modellen met duurzaam hout met het FSC-keurmerk. Dan weet je zeker dat het hout op een verantwoorde wijze is gekapt. Over duurzaam hout en het keurmerk lees je meer op fsc.nl. Bedrijven en producten met het certificaat van KOMO worden gecontroleerd op kwaliteit, betrouwbaarheid en vakwerk. Ga naar komo.nl voor meer informatie over dit certificaat.

Gratis offertes voor houten dakkappelen vergelijken

Met een houten dakkapel krijg je meer ruimte en lichtinval in je woning! Is je dakkapel verouderd of wil je je huidige dakkapel verplaatsen? Kies dan voor het vervangen door een exemplaar van hout. Het materiaal heeft namelijk een authentieke uitstraling, is eenvoudig te repareren en er is maatwerk mogelijk. Met dakkapellen op maat pas je ze helemaal aan naar je eigen wensen.

Bespaar op de kosten voor het vervangen en plaatsen van een dakkapel door een dakkapelspecialist! Dit doe je door het offerteformulier in te vullen en offertes te vergelijken! Je ontvangt dan gratis en vrijblijvende aanbiedingen van dakkapelspecialisten uit de regio. Vergelijk en bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen