Aluminium kozijnen plaatsen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen hebben een elegante uitstraling en passen zowel in een klassieke als in een moderne woning. Door het sterke materiaal is het mogelijk om grote ramen te plaatsen. Soms denkt men dat aluminium maar in weinig kleuren verkrijgbaar is, maar dit is zeker niet het geval. Je hebt de keuze uit uiteenlopende kleuren en stijlen. Zelfs het kopen van een staal look is een optie!

Wil je meer weten over de prijs per m² voor aluminium kozijn, de levensduur, de voordelen en hoe je bespaart op de kosten? Lees dan snel verder. Vergelijk offertes om er zeker van te zijn dat je niet te veel betaalt voor een nieuw kozijn. Vul het offerteformulier in en ontvang spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes.

Prijzen van aluminium kozijnen

De prijs per m² voor het kopen van een nieuw aluminium kozijn is voornamelijk afhankelijk van de grootte en het type van het kozijn. De prijs per m² voor een vast raam, 100 bij 100 centimeter, is gemiddeld €400,- tot €500,-. Een draaikiepraam is ingewikkelder te monteren vanwege de draaiende gedeeltes. De prijs per m² zijn daarom iets hoger. Houd rekening met een gemiddelde prijs van €600,- tot €700,- voor het plaatsen. De genoemde kosten zijn inclusief glas (HR++), btw en montage.

Over de arbeidskosten voor het monteren van isolerende beglazing betaal je het verlaagde btw-tarief van 9%. In de prijstabel vind je alle gemiddelde prijzen. Vraag offertes aan voor een exacte totaalprijs!

Wat kost een aluminium kozijn?

Soort raam Afmetingen Gemiddelde prijs (incl. glas & montage)
Vast raam 100cm x 100cm €400,- tot €500,-
Draai- kiepraam 100cm x 100cm €600,- tot €700,-
Deurkozijn 80cm x 230cm €1.500,- tot €2.200,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief plaatsing, btw en HR++ glas. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Er zijn een aantal factoren die de totaalprijzen voor kozijnen beïnvloeden. Denk hierbij aan de grootte van het kozijn, de keuze voor het glas en de kleur. Er zijn vele kleuren verkrijgbaar, ook RAL-kleuren, maar je kunt ook kiezen voor een staal look. Kies voor isolerende beglazing om te besparen op de energiekosten. Ook het type raam beïnvloedt de prijs. Een vast raam zonder draaiende gedeeltes is het goedkoopst.

Andere factoren die de prijs beïnvloeden zijn de kosten voor het plaatsen door een kozijnenspecialist, de voorrijkosten en eventuele extra opties. Wil je bijvoorbeeld een ventilatierooster om je woning te ventileren? Houd dan rekening met een iets hogere prijs.

aluminium kozijn prijs

Alle voordelen van aluminium kozijnen op een rij

Door ramen van aluminium te kopen, geef je je ramen een elegante uitstraling. Ze zijn geschikt voor zowel moderne als klassieke woningen. De profielen zijn strak en slank, want het materiaal is zeer sterk. Hierdoor zijn er ook hele grote ramen mogelijk, zonder dat de raamprofielen of raamlatten erg dik zijn. Andere voordelen van het aluminium is dat je er weinig onderhoud aan hoeft te plegen, het milieuvriendelijk is en goed bestand is tegen vocht. In tegenstelling tot hout is rot niet mogelijk en daarnaast roest het materiaal ook niet. De levensduur van een raam van aluminium is gemiddeld 40 jaar.

De belangrijkste voordelen van deze ramen op een rij:

  • Aluminium neemt geen vocht op en rot of roest niet.
  • Het materiaal is zeer sterk, waardoor grote ramen en slanke profielen mogelijk.
  • Slechts weinig onderhoud nodig ende ramen hebben een lange levensduur.
  • Je hebt de keuze uit allerlei kleuren, ook een staal look.

En zijn er ook nadelen?

Aluminium heeft vele voordelen, maar er zijn ook een aantal nadelen. Zo is de isolatiewaarde van het materiaal iets lager dan bij hout of kunststof. Het materiaal trekt geen vuil of stof aan, dus veel schoonmaken is niet nodig. Maar je moet de kozijnen wel om de paar jaar opnieuw laten afstellen. Een kozijnenspecialist draait dan de schroeven aan en smeert de sluitingen in. Bij het plaatsen van het kozijn mag het materiaal niet in contact komen met koper, lood, kalk, cement, staal of hout. Er is dan een beschermlaag nodig. Een aantal nadelen:

  • Het is niet mogelijk om aluminium te schilderen.
  • De kozijnen moeten om de paar jaar opnieuw gesteld worden.
  • De aanschafkosten zijn redelijk hoog, maar de kozijnen gaan zeer lang mee.

Wil je grote ramen laten plaatsen met slanke profielen?

Kies dan voor aluminium! Bespaar op de kosten door prijsoffertes te vergelijken.

Aluminium kozijnen plaatsen, het proces

Het is zeer belangrijk voor de levensduur en de isolatie dat de ramen goed ingemeten zijn. Aluminium kozijnen worden namelijk op maat gemaakt en foute afmetingen zijn bijna niet te herstellen. Het plaatsen vereist vakmanschap en ervaring. De ramen moet namelijk goed afgesteld worden, anders krijg je te maken met tocht en binnendringend vocht.

De kozijnenspecialist boort eerst een aantal gaten in de spouwlat. Dit is zeer nauwkeurig werk, want de raamprofielen worden bevestigd met schroeven in deze gaten. Daarna plaatst hij het kozijn zonder de glasplaten. Het kozijn wordt juist afgesteld en de kozijnenspecialist plaatst tochtrubbers om alles af te sluiten.

De bekendste merken

Er zijn een aantal bekende merken voor aluminium kozijnen. Ramen van Creon staan bijvoorbeeld bekend om de hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. De kozijnen van dit merk zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, ook RAL-kleuren! Alku is een ander bekend merk dat uitstekende kozijnen levert met lange levensduur. Hetzelfde geldt voor Reynears en Knipping. De meeste bekende merken hebben zowel kozijnen voor ramen als voor deuren.

Keurmerken om op te letten

SKG-IKOB geeft certificaten aan producenten en kozijnspecialisten die voldoen aan strenge eisen. Het SKG-IKOB controleert bedrijven op kwaliteitssystemen, betrouwbaarheid, veiligheid en montage. Je leest hier meer over op skgikob.nl. Aluminium kozijnen moet voorzien zijn van een Conformité Européenne-markering (CE-markering) van de Europese Unie. Dit is dus geen keurmerk, maar geeft aan dat het product voldoet aan de vastgestelde norm. Op Wikipedia vind je hier meer informatie over.

aluminium kozijnen plaatsen

Bespaartips

Wij hebben nog een aantal handige bespaartips voor je. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de kozijnenspecialist goed bij de ramen kan komen. Haal eventuele plantenbakken weg, zodat er niets in de weg staat. Het is mogelijk om zelf het kozijn te verwijderen, maar let er hierbij wel op dat je niets beschadigd. Verwijder eerst de beglazing en daarna de raamprofielen. Draag hierbij speciale veiligheidshandschoenen. Door hoogrendementsglas te plaatsen, voorkom je warmteverlies en bespaar je op de energiekosten. Na een aantal jaar heb je de investering weer terugverdiend door de energiebesparing. De beste tip wie wij je kunnen geven is het vergelijken van offertes, dan weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

Alle bespaartips:

  • Haal zelf het oude kozijn eruit, maar pas wel op dat je niets beschadigd.
  • Verdien de investering terug door te kiezen voor HR++-isolatieglas.
  • Vergelijk gratis offertes om tot 40% te besparen op de kosten.

Gratis offertes voor plaatsen van aluminium kozijnen

Ga ook voor de elegante en strakke uitstraling van aluminium! Met dit sterke materiaal zijn lange en brede ramen mogelijk met slanke raamprofielen. Een raam vereist weinig onderhoud en is verkrijgbaar in vele kleuren, ook met staal look. Door te kiezen voor isolerende beglazing verminder je het warmteverlies en verwarm je je woning efficiënter. Hierdoor bespaar je op de energiekosten.

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor het kopen van nieuwe aluminium kozijn. Vul daarom het offerteformulier in om offertes te ontvangen met scherpe prijzen. Dit is geheel kosteloos en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Vergelijk de offertes en bespaar op de kosten van de kozijnenspecialist!

Gratis offertes aanvragen