Prefab dakkapel plaatsen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!

Prefab dakkapel

Wist je dat een prefab dakkapel meestal binnen 1 dag geplaatst is? Prefab dakkapellen worden namelijk in een fabriek helemaal opgebouwd en in 1 stuk geplaatst op het dak van je woning. Ze worden gemaakt van verschillende materialen. Lees meer over de gemiddelde prijzen en de voordelen op deze pagina.

Wil je ook een goedkope dakkapel in 1 dag? Ga dan voor prefab!

Kies de beste dakkapelspecialist door offertes te vergelijken. Vul hiervoor het offerteformulier in en je ontvangt scherpe aanbiedingen van specialisten uit de regio. Zo bespaar je tot wel 40% op de prijs!

Prijzen van een prefab dakkapel

Een prefab dakkapel is een stuk goedkoper dan op maat gemaakte modellen. Een houten dakkapel is het goedkoopst. De kosten voor een dakkapel zijn dan gemiddeld €3.000,-, dit is inclusief het plaatsen. Kunststof is iets duurder met een gemiddelde prijs van €3.750,-, maar vergt minder onderhoud dan hardhout. Polyester is het duurst. De gemiddelde prijzen van een prefab polyester dakkapel zijn ongeveer €4.250,-. Een prefab dakkapel heeft standaardmaten. De genoemde prijzen zijn voor een model van 1,50 bij 2,5 meter.

Besparen op de kosten?

Kies dan bijvoorbeeld voor een showroommodel. Deze modellen worden vaak met aantrekkelijke kortingen verkocht. Zelf plaatsen met een bouwpakket is ook een optie. De plaatsing vergt echter wel veel nauwkeurigheid en kennis.

Prijstabel: Wat kost een prefab dakkapel?

Materiaal Gemiddelde prijs (incl. plaatsing) Afmetingen
Hout €3.000,- 1.50m x 2.50m
Kunststof €3.750,- 1.50m x 2.50m
Polyester €4.250,- 1.50m x 2.50m

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en plaatsen, maar exclusief aanvullende opties. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat zijn de voordelen?

Prefab dakkapellen worden gemaakt in een fabriek. Zo weet je direct hoe het eruit komt te zien. Doordat de dakkapel van tevoren helemaal in elkaar is gezet, is het plaatsen zeer eenvoudig. De productiemethode zorgt er ook voor dat de prijzen lager zijn dan wanneer het helemaal op maat gemaakt moet worden. Dit duurt namelijk een stuk langer en ook het plaatsen is ingewikkelder.

Dit zijn de voordelen:

  • Plaatsing van dakkapel in 1 dag!
  • Verschillende materialen en kleuren mogelijk.
  • Lage kosten door de productiemethode.
  • Je weet direct hoe de dakkapel eruit komt te zien.

prefab dakkapel plaatsen

Zijn er ook nadelen?

Er zijn veel voordelen aan goedkope prefab dakkapellen, maar er zijn ook een paar nadelen. Zo zijn er alleen standaardformaten verkrijgbaar bij een dakkapelspecialist en zijn er ook weinig tot geen aanpassingen mogelijk. Wil je een dakkapelmodel die helemaal aansluit op je eigen wensen? Of is een standaardformaat niet mogelijk? Dan is het verstandig om de mogelijkheden voor maatwerk te bekijken.

De nadelen:

  • Alleen standaardformaten verkrijgbaar.
  • Weinig tot geen aanpassingen mogelijk.
  • De dakkapelspecialist heeft een kraan nodig bij het plaatsen.

Plaatsen prefab dakkapel in 1 dag

Een dakkapelspecialist maakt eerst een gat in het dak voor de dakkapel. Dit doen hij zeer nauwkeurig. De prefab dakkapel wordt naar boven getild met een kraan. Soms moet je vergunning aanvragen voor het parkeren van de kraan. Vooral als je een aantal parkeerplekken nodig hebt of wanneer de straat gedeeltelijk afgezet moet worden. Controleer via het omgevingsloket.nl of je een vergunning nodig hebt. Via deze website vraag je de vergunning ook eenvoudig aan. De dakkapel wordt daarna geplaatst en netjes afgewerkt. De afwerking is zeer belangrijk voor de vochtbestendigheid en de isolatie.

Bespaar op de kosten van je nieuwe prefab dakkapel!

Vergelijk offertes met scherpe prijzen en bespaar tot wel 40% op de kosten.

Welk materiaal kiezen?

Je hebt de keuze uit verschillende soorten materialen. Kunststof is vanwege de voordelen zeer populair, maar ook hout of polyester is mogelijk. Hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling en polyester is helemaal naadloos, waardoor de kans op lekkages miniem is.

Prefab kunststof dakkapel

Het grootste voordeel van een prefab kunststof dakkapel is dat het materiaal onderhoudsarm is, lang mee gaat en milieuvriendelijk is. Het is namelijk 100% recyclebaar. Het materiaal is verkrijgbaar in vele kleuren, maar ook met speciale structuurfolies. Structuurfolie met houtlook is bijvoorbeeld niet te onderscheiden van echt hardhout. De isolatie is ook uitstekend, vergelijkbaar met hardhout. Zo verlies je minder warmte uit je woning.

Prefab polyester dakkapel

Polyester is ook kunststof, maar toch net een beetje anders. Kunststof dakkapellen worden namelijk met een basisconstructie van hout gemaakt. Dit is niet het geval bij een goedkope prefab polyester dakkapel. Deze bestaat volledig uit kunststof onderdelen en is bovendien geheel naadloos. Hierdoor is de kans op een lekkage zeer klein. Polyester dakkapellen vereisen weinig onderhoud, zijn duurzaam en hebben een zeer lange levensduur.

Prefab dakkapel van hout

Tot slot is het ook mogelijk om te kiezen voor een goedkope prefab dakkapel van hout. Dit materiaal heeft een goede isolatiewaarde, een lange levensduur en een natuurlijke uitstraling. Het nadeel van het materiaal is dat het enig onderhoud vereist. Je moet het bijvoorbeeld regelmatig controleren op houtrot en daarnaast eens in de 5 jaar schilderen. In tegenstelling tot de andere materialen, zijn houten dakkapellen eenvoudig te repareren.

prefab dakkapel kosten

Waar op letten?

Let bij het vergelijken van offertes op de prijzen en de voorwaarden. Zo kies je de beste dakkapelspecialist. Let daarnaast op eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld het KOMO-keurmerk. Dit keurmerk staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Hierover lees je meer op komo.nl. Op vkgkeurmerk.nl lees je meer informatie over keurmerken speciaal voor kunststof dakkapellen. Liever een houten dakkapel? Kies dan voor duurzame houtsoorten met het FSC-keurmerk. Waarom dit belangrijk is, lees je op de website van FSC.

Eenvoudig meerdere offertes aanvragen

Wil je een dakkapel in 1 dag? Kies dan voor het plaatsen van een goedkope prefab dakkapel! Je hebt de keuze uit allerlei formaten, materialen en stijlen. Door het te combineren met isolerende beglazing bespaar je op de energiekosten.

Besparen op de kosten?

De beste tip van ons om te besparen op de prijs is door offertes te vergelijken. Je hoeft hiervoor niet verschillende bedrijven te bellen, alleen het invullen van het offerteformulier is al genoeg! Je ontvangt spoedig meerder aanbiedingen. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Bespaar zo tot wel 40% op de prijs.

Gratis offertes aanvragen