Dakkapel Arnhem

Wist je dat je met het plaatsen van een dakkapel de waarde van je woning in Arnhem flink verhoogd? Dakkapellen bieden daarnaast extra ruimte en licht in huis, waardoor je nog meer van je eigen huis geniet! Maak je niet druk om een grote renovatie: een prefab constructie is al in één werkdag geplaatst!

Op deze pagina lees je meer over de voordelen van dakkapellen. Ook krijg je een indicatie van de kosten en lees je meer over de verschillende materialen waaruit je de keuze hebt. Wil jij graag tot 40% besparen op de kosten van een nieuwe dakkapel? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten uit de regio Arnhem.

Voordelen van onze werkwijze

 • Vraag gratis en vrijblijvend maximaal 5 offertes aan.
 • Krijg een duidelijk inzicht in de prijzen van verschillende vakmannen.
 • Kies het bedrijf met het beste aanbod.
 • Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Navigeer direct op deze pagina naar:

Kosten | Houten dakkapel | Kunststof dakkapel | Polyester dakkapel | Prefab dakkapel | Dakkapel op maat

Dakkapel Arnhem

Voordelen van een dakkapel

Veel inwoners in Arnhem vragen zich af waarom het plaatsen van dakkapellen een goed idee is. Dat is simpel: een dakkapel zorgt voor een waardevermeerdering van je huis. Daarnaast vergroot het je wooncomfort. Dakkapellen transformeren een kleine, donkere zolderkamer bovendien tot een lichte, ruime extra slaapkamer of werkkamer. Je kunt dakkapellen ook gebruiken over twee verschillende slaapkamers. Op die manier krijgen beide kamers ineens een hoop extra loopruimte. Dit zijn een aantal belangrijke voordelen van het plaatsen van dakkapellen:

 • Met een dakkapel creëer je gemakkelijk extra licht en ruimte in huis.
 • Dakkapellen zorgen ervoor dat woningen in Arnhem in waarde stijgen.
 • Je hebt meer loopruimte en een grotere gebruiksoppervlakte.

Kosten van een dakkapel

Er wordt vaak gedacht dat dakkapellen in Arnhem erg duur zijn. Toch zijn prefab houten dakkapellen al vanaf €3.000,- verkrijgbaar, inclusief plaatsen en btw. Houten dakkapellen op maat worden ook al vanaf €4.000,- geplaatst. Wil je profiteren van het gemak van kunststof? Voor prefab dakkapellen liggen de kosten gemiddeld rond de €3.800,-. Een kunststof model op maat is in Arnhem ook mogelijk, hiervoor starten de kosten rond de €4.700,-. Polyester dakkapellen zijn iets duurder, gemiddeld kosten prefab modellen ongeveer €4.500,-. Wil je graag een duidelijk overzicht van de prijzen, vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Prijstabel: Prijzen dakkapel plaatsen

MateriaalPrefab dakkapelDakkapel op maat
HoutVanaf €3.000,-Vanaf €4.000,-
KunststofVanaf €3.800,-Vanaf €4.700,-
PolyesterVanaf €4.500,-Niet mogelijk

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief plaatsen en btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar is de prijs van afhankelijk?

De kosten van dakkapellen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst speelt het formaat een grote rol in de kosten. Hoe breder de dakkapellen, des te hoger de prijzen. Daarnaast is ook het materiaal een belangrijke invloed op de totaalprijs. Zo zijn houten dakkapellen relatief goedkoop en zijn polyester dakkapellen een duurdere optie. Daarnaast zijn de kosten van een prefab constructie een stuk aantrekkelijker dan de kosten van traditioneel gebouwde dakkapellen. Dat komt omdat de meeste werkzaamheden in de fabriek al plaatsvinden. Kies je voor een model op maat? Dan heb je wel de keuze uit verschillende stijlen. Uiteraard is de keuze voor de stijl dan ook van invloed op de totaalprijs.

Hout, kunststof of polyester?

Bij de aanschaf van een dakkapel heb je de keuze uit tal van materialen: denk aan polyester, zink hout of kunststof. Doorgaans worden dakkapellen in Arnhem voornamelijk van de volgende drie materialen geproduceerd:

Elke materiaalsoort heeft z’n eigen voor- en nadelen en eigen uitstraling. Het is dus helemaal aan jou welk materiaal voor jou de beste keuze is. Voor een klassiekere woning biedt een houten model dezelfde uitstraling, terwijl kunststof of polyester vooral goed passen bij modernere woningen in Arnhem.


houten dakkapel Arnhem

Houten dakkapel Arnhem

Hout wordt al jarenlang gebruikt voor dakkapellen. Het is geschikt voor zowel prefab modellen als traditionele dakkapellen. Omdat houten dakkapellen enorm bewerkelijk zijn, kun je dit gemakkelijk van kleur veranderen. Ook beschadigingen zijn relatief snel en simpel uit te voeren zonder hoge kosten. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat houten dakkapellen meer onderhoud vereisen. Je moet het schilderwerk eens in de zeven tot tien jaar bijwerken om de kwaliteit van de houten boeidelen en zijwangen te waarborgen. Daarnaast is het verstandig om het hout jaarlijks te reinigen en te controleren op beschadigingen, om zo problemen als houtrot te voorkomen.

Wat kost een houten dakkapel?

Voor een houten dakkapel betaal je gemiddeld €3.650,-. Deze kosten zijn inclusief plaatsing en btw. Bij hout zijn veel stijlmogelijkheden, omdat het eenvoudig te bewerken is. Hierdoor speel je gemakkelijk met vormen en kleuren. Wil je een basis variant die zo goedkoop mogelijk is? Kies dan voor een prefab model. De kosten? Vanaf €2.400,-. Liever een op maat gemaakte dakkapel met een luxe afwerking? Dan is een traditionele dakkapel wat je zoekt. De prijzen starten vanaf €4.700,-. Bekijk onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen.

PRIJSTABEL: prijs houten dakkapel

Soort dakkapelPrefab*Traditioneel*
De basis variant (1,5 x 2,5 m)€2.500,- tot €2.800,-€3.200,- tot €3.600,-
Een gemiddelde dakkapel (1,5 x 2,5 m)€2.800,- tot €3.300,-€3.800,- tot €4.200,-
Met een luxe afwerking (1,5 x 2,5 m)€3.300,- tot €3.700,-€4.800,- tot €5.300,-
   
AfmetingHouten dakkapel**Soort kozijn
1,5 meter€3.000,-1 draaikiepraam, 1 raam
2 meter€3.300,-1 draaikiepraam, 1 raam
3 meter€3.900,-1 draaikiepraam, 1 raam
4 meter€4.800,-2 draaikiepramen, 2 ramen
5 meter€5.450,-2 draaikiepramen, 2 ramen
6 meter€6.600,-3 draaikiepramen, 2 ramen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Het gaat hier om dakkapellen met een standaardafmeting van 1,5 bij 2,5 meter. Voor exacte prijzen vraag je gratis offertes aan.
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw en exclusief aanvullende mogelijkheden.


kunststof dakkapel Arnhem

Kunststof dakkapel Arnhem

Een kunststof dakkapel wordt steeds vaker geplaatst. Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor een renovatie van hun houten constructie, waarbij ze het hout vervangen met kunststof. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen: het is goedkoop in aanschaf, verkrijgbaar als zowel prefab constructie als dakkapel op maat en misschien de belangrijkste motivatie: het vereist nauwelijks onderhoud!

Kunststof ‘werkt’ niet, en daardoor is het erg goed bestand tegen weersinvloeden van buitenaf. Het is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en het verkleurt niet of nauwelijks onder invloed van de zon. Daarnaast hoef je het niet te schilderen en is jaarlijks schoonmaken voldoende om de optimale levensduur te garanderen.

De kosten van een kunststof dakkapel

Het plaatsen van een kunststof dakkapel in Arnhem kost gemiddeld €4.400,-, inclusief plaatsing. De kunststof dakkapel heeft een houten basisconstructie met een kunststof afwerking. Het standaardformaat is 1,5 meter hoog en 2,5 meter breed. De goedkope variant heb je al vanaf €3.100,-. Liever een goede prijs/kwaliteitverhouding? Bij een prefab is de startprijs €3.400,- en bij een traditioneel gebouwde €4.400,-. Meer weten? In onderstaande tabel vind je meer gemiddelde prijzen.

PRIJSTABEL: kunststof dakkapel prijzen

Soort dakkapelPrefab*Traditioneel*
De basis variant (1,5 x 2,5 m)€3.100,- tot €3.400,-€4.100,- tot €4.400,-
Een gemiddelde dakkapel (1,5 x 2,5 m)€3.400,- tot €3.900,-€4.400,- tot €4.900,-
Met een luxe afwerking (1,5 x 2,5 m)€4.200,- tot €4.700,-€5.200,- tot €5.700,-
   
AfmetingKunststof dakkapel**Soort kozijn
1,5 meter€2.750,-1 draaikiepraam, 1 raam
2 meter€3.000,-1 draaikiepraam, 1 raam
3 meter€3.750,-1 draaikiepraam, 1 raam
4 meter€4.700,-2 draaikiepramen, 2 ramen
5 meter€5.100,-2 draaikiepramen, 2 ramen
6 meter€6.100,-3 draaikiepramen, 2 ramen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Het gaat hier om dakkapellen met een standaardafmeting van 1,5 bij 2,5 meter. Voor exacte prijzen vraag je gratis offertes aan.
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw en exclusief aanvullende mogelijkheden.


polyester dakkapel Arnhem

Polyester dakkapel Arnhem

Polyester dakkapellen zijn alleen verkrijgbaar als prefab model. Dit komt omdat polyester constructies gemaakt worden als één onderdeel. De polyester wordt in een mal gegoten wat vervolgens uithardt. Het grote voordeel hiervan is dat polyester dakkapellen geen naden hebben: dit zorgt voor een optimale isolatiewaarde en de kans op lekkages is nihil. Door de productiewijze is polyester wel een duurdere keuze. Polyester vereist ook maar weinig onderhoud en is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Toch kiezen de meeste mensen voor een kunststof constructie.

Een polyester dakkapel: de prijzen

De gemiddelde prijs voor een polyester dakkapel is €4.600,-. Polyester dakkapellen zijn, in tegenstelling tot de kunststof variant, opgevuld met isolatieschuim. Dit zorgt voor een hoge isolatiewaarde. Ben je op zoek naar een dakkapel van polyester met een luxe afwerking? Dan is de startprijs €4.900,-. Liever een basismodel, dat kan. De prijzen? Vanaf €3.900,- heeft u een prefab polyester dakkapel. Kijk meer voor gemiddelde prijzen in de tabel hieronder.

PRIJSTABEL: kosten polyester dakkapel

Soort dakkapelGemiddelde kosten*
De basis variant€3.800,- tot €4.300,-
Een gemiddelde dakkapel€4.300,- tot €4.800,-
Met een luxe afwerking€4.800,- tot €5.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Het gaat hier om dakkapellen met een standaardafmeting van 1,5 bij 2,5 meter. Voor exacte prijzen vraag je gratis offertes aan.


Goedkope dakkapellen van de hoogste kwaliteit!

Vergelijk meerdere bedrijven en kies de dakkapelspecialist uit Arnhem met het beste aanbod!

Gratis offertes aanvragen


Heb ik een vergunning nodig?

Wil jij aan de voorkant van je huis in Arnhem een dakkapel plaatsen? Dan heb je waarschijnlijk en vergunning nodig. Dit komt omdat het model vanaf de openbare weg zichtbaar is. Vaak kun je dakkapellen aan de zij- of achterkant van je woning in Arnhem wel vergunningsvrij plaatsen. Eén van de specialisten kan je meer vertellen over het aanvragen van een vergunning. Twijfel je nog of je inderdaad toestemming aan de gemeente moet vragen? Dit kun je gemakkelijk controleren op omgevingsloket.nl. Houd er rekening mee dat de kosten voor de vergunning nog bovenop de prijzen van de dakkapel komen: gemiddeld betaal je voor een vergunning tussen de €200,- en €600,-.

Vergunningsvrij dakkapel plaatsen

Veel inwoners van Arnhem denken ten onrechte dat er altijd een vergunning nodig is voor een dakkapel. Dit is echter niet het geval. Zo kun je vaak vergunningsvrij aan de slag gaan. Aan vergunningsvrij bouwen zitten natuurlijk wel voorwaarden verbonden. Zo moet het gaan om een model met een plat dak en ondoorzichtige zijwangen. Aan de achterkant van je woning in Arnhem is het eigenlijk altijd toegestaan om zonder vergunning dakkapellen te plaatsen. Kies je voor een renovatie van je huidige dakkapel? Dan is er geen vergunning nodig Wil je vergunningsvrij bouwen, dan moet je rekening houden met de volgende afmetingen:

 • De dakkapellen in Arnhem mogen maximaal 1,75 m hoog zijn.
 • De onderkant van de constructie bevindt zich tussen de 0,5 m en 1 m boven de dakvoet.
 • De bovenkant bevindt zich minimaal 0,5 m onder de daknok.
 • De zijkanten zijn minimaal 0,5 m verwijderd van de zijkanten van het dak.


prefab dakkapel Arnhem

Prefab dakkapel Arnhem

Bij het plaatsen van een prefab dakkapel komen de vakmannen al ’s ochtends vroeg bij je langs om een uitsparing in het dak te maken. Dit kost slechts een paar uurtjes. Zij doen dit zo snel mogelijk zodat ze op tijd zijn voor de kraan die arriveert. De kraan wordt eerst gebruikt om puin uit het dak te halen, zodat dit niet via de trap naar beneden gebracht hoeft te worden. Daarna hijst het de prefab constructie op het dak en beginnen de vakmannen met de afwerking van de buitenkant. Een prefab dakkapel heeft een aantal belangrijke voordelen:

 • Je bent verzekerd van kwaliteit, omdat het grotendeel van de werkzaamheden op de werkplaats plaatsvinden.
 • Prefab modellen zijn in Arnhem een goedkope keuze.
 • Je laat een prefab constructie al in één werkdag op je dak plaatsen.

Hoe wordt een prefab dakkapel gemaakt?

Bekijk welke voordelen het maken van een dakkapel in de fabriek heeft.


Dakkapel op maat

Hoewel standaard dakkapellen meerdere voordelen hebben, is een constructie op maat ook geen slechte keuze. Hierbij heb jij invloed op het uiterlijk van de dakkapel. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dakkapel met schuin dak of zelfs een model met een dak van riet. Schuine daken hebben nog minder onderhoud nodig en hebben een langere levensduur.

Maar hoe worden traditionele dakkapellen geplaatst?

Bij het plaatsen van traditionele dakkapellen komen de vakmannen ’s ochtends vroeg al langs voor het maken van de uitsparing. Zij hebben alleen geen kraan nodig, omdat ze de dakkapel ter plekke opbouwen. Zoals jij je misschien kunt voorstellen, neemt dit meer tijd in beslag. De vakmannen zorgen ervoor dat het gat in je dak dezelfde avond weer dicht is, zodat je in ieder geval met een gerust hart kan slapen. Voor de afwerking van dakkapellen op maat kun je rekening houden met twee tot 3 werkdagen.

Extra opties

Voor een groter woongemak kun je jouw splinternieuwe dakkapel uitrusten met een aantal luxe of zelfs noodzakelijke extra opties. Zo is het in ieder geval aan te raden om ventilatieroosters te installeren. Hierdoor behoud je een gezonde luchtvochtigheid op de kamer zonder dat je ’s winters je ramen hoeft te openen. Daarnaast kiezen veel mensen in Arnhem voor een vliegen hor. Een hor zorgt ervoor dat je ’s zomers je ramen juist wel kunt openen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat insecten naar binnen vliegen.

Een populaire optie is de installatie van een rolluik. Deze zorgt voor totale verduistering én een betere isolatie. De rolluiken bedien je met behulp van een elektrische schakelaar op de muur. Om de veiligheid te vergroten kun je bovendien kiezen voor kwalitatief hang en sluitwerk in de kozijnen.


Besparen op je nieuwe dakkapel?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan om te vergelijken en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen

Voordelen inschakelen dakkapelspecialist Arnhem

Overweeg je het plaatsen van een dakkapel, dan is de hulp van een professioneel dakkapelspecialist uit Arnhem zeker aan te raden. Hij helpt je in eerste instantie met informatie over de mogelijkheden. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat er mogelijk is en wat dit kost. Daarnaast krijg je een professioneel advies met betrekking tot het model en de materialen. Met de hulp van een dakkapelspecialist uit Arnhem ben je dus verzekerd van kwaliteit. Kies je voor één van de specialisten uit ons netwerk in Arnhem? Dan ben je ook nog eens verzekerd van het beste aanbod! Bespaar tot wel 40% met het vergelijken van offertes.

Interessant om te lezen


Binnen de provincie ook actief in:

Amsterdam | Haarlem | Alkmaar | Hilversum | Amstelveen | Purmerend | Zaandam | Hoofddorp | Den Helder | Hoorn | Heerhugowaard

4 handige bespaartips

Hoewel de aankoop van een dakkapel relatief voordelig is, is het natuurlijk geen goedkope investering. Daarom zijn er gelukkig meerdere manieren om te besparen op jouw nieuwe dakkapel:

 • Kies voor goedkope materialen: deze hebben grote invloed op de totaalprijs en door te kiezen voor een goedkope houtsoort ben je een stuk voordeliger uit.
 • Laat de dakkapel bij voorkeur aan de achterkant van je woning plaatsen: dit kan vergunningsvrij! Als je geen vergunning hoeft aan te vragen bespaar je al snel €200,- tot €600,-.
 • Check of je buren ook geïnteresseerd zijn in een dakkapel. Mogelijk kun je een constructie delen en zo ook de kosten verdelen, of misschien kun je kwantumkorting regelen.
 • Vergelijk de kosten van meerdere dakkapelspecialisten, zodat je zeker weet dat je een goedkope dakkapel laat plaatsen!

dakkapel plaatsen in Arnhem

Vergelijk gratis dakkapel offertes op maat

Met het vergelijken van offertes kun je tot wel 40% besparen. Maar hoe werkt dat nu precies? Je vraagt via het offerteformulier heel gemakkelijk offertes aan. Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk maximaal 5 prijsopgaven ontvangt van specialisten uit de regio Arnhem. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor het bedrijf dat het beste bij jou past. Zo ben je altijd verzekerd van lage prijzen en hoge kwaliteit. Dus ben jij geïnteresseerd in dakkapellen en ben je benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Of wil je graag meer informatie over het verschil in prijs van prefab dakkapellen en traditionele constructies? Ben je juist geïnteresseerd in een renovatie van je bestaande dakkapel en wil je meer weten over de kostprijs? Vul dan snel het offerteformulier, gratis en helemaal vrijblijvend!

Vraag gelijk offertes aan