Dakkapel 2 meter plaatsen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Kosten dakkapel 2 meter, inclusief montage

De precieze kosten van een dakkapel van 2 meter, inclusief montage, zijn afhankelijk van vele factoren zoals het type dakkapel, de grootte en je wensen. Voor een dakkapel van 2 moet je rekening houden met een gemiddelde prijs vanaf €3.000,-.

Op deze pagina leest u meer over de prijzen van dakkapellen van 2 meter en de mogelijkheden. Met een brede dakkapel vanaf 3 meter creëer je veel extra ruimte in je woning. Vanaf ongeveer 4 à 5 meter is het mogelijk om een dakkapel over meerdere kamers te plaatsen. Het is natuurlijk ook een optie om te kiezen voor een smallere dakkapel, tussen de 1 en de 3 meter. Deze dakkapellen worden meestal gebruikt om één kamer uit te breiden.Wat kost een dakkapel van 2 meter?

Een dakkapel van 2 meter kost ongeveer €3.000,- tot €3.400,-. Een kunststof dakkapel is iets goedkoper dan hout. Voor de kunststof dakkapel van 2 meter, betaal je gemiddeld €3.000,-. Hout kost rond de €3.400,-.

In de tabel hieronder lees je meer over de kosten van een dakkapel inclusief plaatsen.

Prijzen dakkapel inclusief montage: per meter

Materiaal Prefab Maatwerk
Kunststof €3.000,- €4.100,-
Hout €3.400,- €4.800,-
Polyester €4.800,- n.v.t.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.


Besparen op de kosten van je dakkapel van 2 meter?

Vraag gratis offertes aan met scherpe prijzen & vergelijk!
Gratis offertes vergelijken!


Dakkapel kosten 2 meter: factoren die prijs bepalen

De kosten van een dakkapel van 2 meter inclusief montage zijn afhankelijk van een aantal factoren. Niet alleen de grootte bepaalt de prijs, maar ook het materiaal, traditioneel met maatwerk of een prefab model van 2 meter, de kozijnen en eventuele extra opties.Traditioneel of prefab?

Of je kiest voor een traditionele dakkapel of een prefab dakkapel van 2 meter breed, is van invloed op de uiteindelijke prijs.

 • Prefab dakkapel van 2 meter: een prefab dakkapel is vaak goedkoper in prijs, omdat deze in één stuk geplaatst wordt op het dak. De dakkapel wordt helemaal in de fabriek gebouwd en kan vaak in één dag op je dak gemonteerd worden. Dit maakt een prefab dakkapel van 2 meter niet alleen goedkoper in aanschaf, maar ook de montagekosten zijn lager.
 • Traditionele dakkapel van 2 meter: een traditionele dakkapel wordt ook wel maatwerk genoemd. De dakkapel wordt dan op het dak opgebouwd. Dit is duurder, maar je hebt meer keuzes en alles kan precies op maat gemaakt worden aan de hand van jouw wensen.

Met een traditionele dakkapel is het ook mogelijk om een ander type dak te kiezen, bijvoorbeeld een sleepdak of puntdak. Houdt er dan wel rekening mee dat je dan een vergunning nodig hebt. Ook bij een prefab dakkapel vn 2 meter heb je een keuze uit de indeling van de kozijnen. Wij raden aan om een openslaand raam te kiezen, zodat je de ruimte goed kunt ventileren.

Welke materialen

Naast de keuze tussen prefab en maatwerk, is natuurlijk ook de materiaalkeuze van grote invloed op de uiteindelijke kosten van je dakkapel van 2 meter. Je hebt de keuze uit: kunststof, hout en zink.

Kunststof is zeer populair, want het materiaal is goedkoper en daarnaast onderhoudsvrij. Een dakkapel van 2 van kunststof is ook verkrijgbaar in een houtlook, dit is bijna niet te onderscheiden van echt hout. Polyester dakkapellen worden in één stuk gemaakt. Ze worden namelijk geproduceerd door de polyester in een mal te gieten, hierdoor zijn deze dakkapellen geheel naadloos. Een polyester dakkapel is mogelijk tot een breedte van ongeveer 3 tot 4 meter.

Een houten dakkapel is authentieker en biedt meer mogelijk om maatwerk te leveren. Een nadeel van hout is dat het onderhoud vereist, zo moet je het om de 5 à 7 jaar opnieuw schilderen.

Op moderne woningen zien we ook steeds vaker dat er gekozen wordt voor een dakkapel van zink. Zink heeft een luxe uitstraling en vereist net als kunststof weinig onderhoud.

Aantal kozijnen

Hoe breder de dakkapel, hoe meer kozijnen. Bij een dakkapel van 2 heb je dus de keuze om een indeling te kiezen die past bij jouw wensen. Het aantal kozijnen en de indeling heeft uiteraard invloed op de kosten van een dakkapel van 2 meter.

Bij een dakkapel van 2 zien we dat er vaak gekozen wordt voor 2 kozijnen, waarbij er 1 een vast raam is en de andere een openslaand raam.

Breedte dakkapel Aantal kozijnen
1 meter 1
2 meter 1 of 2 smalle
3 meter 2
4 meter 3 of 4
5 meter 4 of 5
6 meter 5 of 6
7 meter 5 brede ramen
8 meter 5 brede ramen
9 meter meerdere ramen
10 meter meerdere ramen

Verdeling over aantal kamers

Vaak wordt er gedacht dat een dakkapel alleen in één ruimte geplaatst kan worden, maar dit is niet het gevl. Een dakkapel vanaf 4 à 5 meter kun je nmelijk verdelen over meerdere kamers. Creëer bijvoorbeeld meer ruimte in een slaapkamer of werkkamer en de badkamer. Tussen de twee kamers wordt er een scheidingswand geplaatst. Voor een dakkapel van 2 meter is dit dus niet mogelijk.

Extra opties

Tot slot heb je nog een aantal extra opties die je kunt toevoegen aan je dakkapel. Denk hierbij aan een ventilatierooster, screens of rolluiken, een hor om insecten te weren en inbraakveilig hang- en sluitwerk.

Voor een ventilatierooster voor een dakkapel van 2 meter, moet je denken aan een gemiddelde prijs van €8,- tot €12,- per 10 cm. Een hor kost ongeveer €50,- tot €100,- per stuk. En screens of rolluiken laat je al plaatsen voor €500,- tot €1.000,-.

Extra optie Kosten* Voordelen
Ventilatierooster €8,- tot €12,- per 10 cm – blijf ventileren in je woning
– voorkomt vochtproblemen
– gezondere leefomgeving
Hor €50,- tot €100,- – houd insecten uit je woning
– kan verwerkt worden in het kozijn
Screen of rolluik €500,- tot €1.000,- – verduisteren of blokkeren van zonlicht
– verwerkt in constructie
– inbraakveilig
Draaikiepraam vanaf €200,- – raam met twee standen
– veel gebruiksgemak
Hang- en sluitwerk €75,- tot €200,- per raam – inbraakveilig
– gebruiksgemak
Knieschotten €30,- tot €45,- per knieschot – extra opbergruimte in woning

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vergelijk gratis offertes.

dakkapel 2 meter

Dakkapel 2 meter plaatsen: werkwijze

De werkwijze van het plaatsen van een dakkapel 2 meter is afhankelijk van het type dakkapel dat je kiest: traditioneel met maatwerk of prefab.

Een traditionele dakkapel wordt ter plaatste gebouwd. Hiervoor is een ontwerp nodig met alle afmetingen en bijzonderheden. De vakmannen beginnen met het maken van een opening in het dak en daarna beginnen ze met het frame van de dakkapel. De stijlen van het dak worden vastgemaakt aan de dakconstructie. Daarna worden de wanden en het dak met dakbedekking geplaatst. Laat ook je dakkapel isoleren, om warmteverlies te voorkomen. Als de dakkapel is opgebouwd, kunnen de kozijnen erin gezet worden. De laatste stap is de afwerking aan de binnenkant en buitenkant, een houten dakkapel moet namelijk geschilderd worden.

Een prefab dakkapel van 2 meter wordt in de fabriek op mat gemaakt, geheel volgens jouw wensen. In je woning wordt er eerst een gat in het dak gemaakt. Met behulp van een kraan wordt de prefab dakkapel op de opening geplaatst. Dit proces moet zeer nauwkeurig gedaan worden. Vervolgens wordt de dakkapel waterdicht gemaakt door alles af te dichten rondom de randen. De binnenkant van de dakkapel wordt ook netjes afgewerkt. Het monteren van een prefab dakkapel kost ongeveer een dag.

Vergunning nodig?

Een dakkapel kun je in veel gevallen vergunningsvrij bouwen, maar je moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden.

De voorwaarden voor vergunningsvrij bouwen:

 • De dakkapel moet een plat dak hebben.
 • De dakkapel is minstens op 50 cm van de dakrand geplaatst, zowel aan de zijkanten, bovenkant en onderkant.
 • De maximale hoogte is 175 centimeter.
 • De dakkpel is geplaatst aan de zijkant of de achterkant van het huis.

Een dakkapel van 2 met een plat dak aan de achterkant van je woning, mag je dus zonder vergunning bouwen. Wil je liever een punt dak of een dakkapel aan de voorkant van het huis? Dan moet je wel een vergunning aanvragen. Hetzelfde geldt voor monumenten.

Een vergunning kost ongeveer €250,- tot €600,-, afhankelijk van je gemeente.

Waarom kiezen voor dakkapel 2 meter?

Met een dakkapel van 2 meter zorg je voor meer ruimte in je woning, meer lichtinval met natuurlijk licht en een meerwaarde van je woning. Hier krijg je geen spijt van.

Met een dakkapel tot 3 meter creëer je veel ruimte en lichtinval. Deze dakkapel zijn voornamelijk geschikt voor één ruimte. Soms wordt er gedacht dat een dakkapel van 1 meter geen zin heeft, maar ook met een smalle dakkapel krijg je al snel meer ruimte en een ruimtelijker gevoel in een kamer.

Dakkapellen vanaf 4 meter kunnen over meerdere kamers verdeeld worden. Deze bredere dakkapel zorgen echt voor veel functionele ruimte. Dit kun je gebruiken voor een extra slaapkamer, kantoor of badkamer. Een brede dakkapel zorgt ook voor een waardevermeerdering van het huis, omdat je de bruikbare leefruimte vergroot.

Een nog bredere dakkapel plaatsen? Vanaf 7 meter kies je voor een maximale ruimte en vergroot je de bruikbare ruimte in je woning. Het is zelfs mogelijk om een panoramisch uitzicht te creëeren. Bij zeer brede dakkapellen is het verstandig om goed te letten op de bouwvoorschriften en vergunningseisen.

Handige tips

Hier zijn enkele tips om te overwegen bij het kiezen voor een dakkapel.

Onze beste tips:

 • Bepaal je budget. Door van tevoren je budget vast te stellen, is het gemakkelijker om een keuze te maken omdat je de opties verkleint.
 • Bepaal je doel. Wil je meer ruimte in één kamer of juist over meerdere kamers, hoeveel lichtinval wil je en moeten de kozijnen open kunnen of niet?
 • Ontwerp en stijl. Dit heeft veel invloed op de kosten van je dakkapel van 2 meter. Een prefab model is goedkoper dan maatwerk. Hetzelfde geldt voor kunststof, dit materiaal is goedkoper dan hout.
 • Ventilatie. Zorg altijd voor een goede ventilatie, dit is belangrijk voor de leefbaarheid. Ventilatie kan met openslaande kozijnen of ventilatieroosters.
 • Schakel een vakman in. Voor het plaatsen van een dakkapel heb je een vakman nodig.
 • Garantie. Controleer of je garantie krijgt op het materiaal en op de montage en welke voorwaarden hiervoor gelden.
 • Vergelijk gratis offertes. Hiermee krijg je niet alleen inzicht in de prijzen van dakkapellen van 2 meter inclusief montage, maar het maakt je keuzeproces ook een stuk gemakkelijker.

Besparen op kosten dakkapel 2 meter, inclusief montage? Gratis offertes!

Dakkapel laten plaatsen? Met de gratis offerteservice bespaar je op de kosten van een dakkapel, inclusief montage, van 2 meter. Deze service is geheel vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Je ontvangt een aantal gratis offertes om te vergelijken, zodat je niet veel betaalt.

Vraag gelijk offertes aan!