Dakkapel in Gemert plaatsen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!

Dakkapel Gemert: kosten en info!

Een dakkapel in Gemert is een waardevolle investering. Dakkapellen vergroten je woongenot doordat je extra licht en ruimte realiseert. Daarnaast verhogen dakkapellen ook de woningwaarde! Zo krijg je er ook nog wat voor terug als je het huis in de toekomst verkoopt. Dakkapel laten plaatsen door een vakman bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt na je aanvraag zo snel mogelijk de offertes van specialisten in jouw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de prijs!

Op deze pagina lees je meer over dakkapellen in Gemert. Je leest over de verschillende materialen die je kunt kiezen en de verschillen tussen een traditionele en prefab dakkapel. Je leest meer over de kosten en krijgt tips om te besparen.


Dakkapellen Gemert: korte info

 • Met een dakkapel creër je meer bruikbare ruimte onder een schuin dak, meer natuurlijk daglicht en verbeter je de ventilatie. Daarnaast verhoog je de waarde van je woning.
 • De kosten voor een dakkapel beginnen al vanaf €3.000,-. Een prefab dakkapel is goedkoper dan een dakkapel op maat.
 • Het is mogelijk om een dakkapel binnen één dag te plaatsen, kies dan voor prefab.
 • Voor een vergunningsvrije dakkapel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. De dakkapel moet bijvoorbeeld een plat dak hebben, aan de achterzijde van de woning geplaatst worden en maximaal 175 cm hoog zijn.
 • Dakkapellen worden gemaakt van kunststof, polyester, zink of hout. Kunststof en polyester zijn het meest onderhoudsarm, hout moet je regelmatig onderhouden.
 • Let bij de aanschaf op keurmerken, of je een vergunning nodig hebt, welke afwerking je wilt en welk merk je wilt plaatsen.

Wat kost een dakkapel?

De kosten van een dakkapel beginnen al vanaf €3.000,- voor een houten dakkapel en vanaf €3.800,- voor een kunststof dakkapel. Dakkapellen van zink of polyster zijn duurder, bovendien is een polyester dakkapel op maat niet mogelijk (deze komen alleen prefab).

De prijzen zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het materiaal, de grootte van de dakkapel en de arbeidskosten. Een prefab-model is goedkoper dan een op maat gemaakte dakkapel, maar er zijn minder mogelijkheden om het precies naar jouw smaak te maken.

Bekijk onderstaande tabellen voor meer richtprijzen. Of vraag meteen gratis offertes aan om te besparen op de kosten!

Kosten dakkapel in 2024

Materiaal Prefab dakkapel Dakkapel op maat
Hout Vanaf €3.000,- Vanaf €4.000,-
Kunststof Vanaf €3.800,- Vanaf €4.700,-
Polyester Vanaf €4.500,- Niet mogelijk
Zink Vanaf €4.500,- Prijzen op aanvraag.

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief plaatsen en btw.

De kosten van een dakkapel zijn onder andere afhankelijk van de grootte van de dakkapel. Hieronder vind je een tabel met richtprijzen per meter.

Meter Prijzen kunststof Prijzen hout
1 tot 1,5 meter €2.800,- €3.100,-
2 meter €3.000,- €3.400,-
3 meter €3.750,- €3.990,-
4 meter €4.700,- €4.900,-
5 meter €5.150,- €5.500,-
6 meter €6.150,- €6.700,-
7 meter €7.250,- €7.900,-
8 meter €8.550,- €9.300,-
9 meter €9.600,- €10.050,-
10 meter €10.700,- €11.200,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Waar is de prijs van dakkapellen van afhankelijk?

Wat een dakkapel gaat kosten is helemaal afhankelijk van verschillende factoren. Het kan dus best voorkomen dat de dakkapel van de buren misschien wel twee keer zo duur is als die van jou, ook al zijn de afmetingen hetzelfde.

De kosten van een dakkapel zijn afhankelijk van:

 • De materiaalkeuze: kunststof en hout zijn relatief goedkope materialen voor dakkapellen. Kies je liever voor zink of polyester dan ben je meer geld kwijt.
 • De afmetingen: hoe groter de afmetingen des te hoger de kosten.
 • Het model: prefab dakkapellen in Gemert zijn een stuk goedkoper en sneller te plaatsen dan traditionele dakkapellen.
 • De kleur: kies je voor een eenvoudige kleur, zoals wit of antraciet, dan ben je goedkoper uit.
 • Het daktype: dakkapellen met een schuin dak zijn doorgaans duurder, ook omdat deze traditioneel gebouwd moeten worden.
 • Vergunning: als je een vergunningsvrije dakkapel kan plaatsen liggen de kosten een stuk lager, omdat je niet voor de vergunningsaanvraag hoeft te betalen!
 • De tarieven van de expert: elk bedrijf hanteert zijn eigen tarieven, deze kunnen dus per specialist flink verschillen.

Besparen op de kosten van je dakkapel?

Vraag gratis offertes aan met scherpe prijzen & vergelijke!
Gratis offertes vergelijken!


dakkapel plaatsen Gemert

Dakkapel plaatsen Gemert

Laat je een dakkapel plaatsen in Gemert? Dan komen de vakmannen al vroeg op de afgesproken datum bij je langs. Het eerste wat ze doen is het maken van een uitsparing: dit is het gat in het dak waar ze de constructie straks op gaan bouwen. Eventueel zorgen ze ook voor dakversterking. Dit is nodig als er draagbalken verplaatst moeten worden voor de bouw. De dakversterking zorgt ervoor dat er geen draagkracht verloren gaat.

Ze bouwen eerst de constructie van hout. Dit bekleden ze daarna met beplating van een materiaal naar keuze. Zodra het grootste deel staat, beginnen de specialisten met de afwerking.

Dakkapel laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Wanneer je een dakkapel laat installeren, zijn er diverse uitvoeringen beschikbaar. We adviseren om te kiezen voor een dakkapel met een openslaand raam, zoals een handig draaikiepraam, voor optimale ventilatie. Bij grotere dakkapellen is het ook mogelijk om meerdere openslaande ramen te plaatsen.

dakkapel plaatsen

dakkapel soorten

Afwerking buitenkant

Daarna volgt eerst de afwerking aan de buitenkant. De afwerking aan de buitenkant bestaat uit het plaatsen van de zijwangen en boeiboorden, het installeren van de kozijnen en beglazing en het dichtkitten van alle naden en kieren.

Ook het dak wordt geplaatst en afgewerkt. De vakman plaatst de dakbedekking naar keuze. Bij dakkapellen met een schuin dak is dit vaak dezelfde dakbedekking als de rest van het dak, zodat dit moeiteloos doorloopt.

Bij een traditionele dakkapel is er bij de afwerking aan de buitenkant heel veel mogelijk. Kies voor sierlijke boeiboorden bijvoorbeeld of geef de zijwangen een frisse kleur.

Dakkapel afwerken: binnenkant

Tot slot werken de vakmannen de dakkapel in Gemert af aan de binnenkant. Hier is heel veel mogelijk! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de wanden van de dakkapel af te werken met behang of schilderwerk. Dit staat netjes en zorgt ervoor dat de kamer perfect overloopt.

Maar er zijn nog veel meer opties!

Kies voor knieschotten als je extra opbergruimte wilt realiseren. Deze schotten worden netjes weggewerkt zodat jouw kerstspullen of winterkleren netjes uit het zicht staan. Andere mogelijkheden zijn het aansluiten van verlichting of het plaatsen van elektriciteit. Veel mensen kiezen er bovendien voor om een vensterbank aan te brengen.

Dakkapel plaatsen in 1 dag in Gemert?

Het is zelfs mogelijk om een dakkapel te plaatsen in Gemert in slechts 1 dag! Zo heb je zo min mogelijk last van de werkzaamheden en geniet je er al dezelfde avond van!

Wil je in 1 dag een dakkapel bouwen, kies dan voor een prefab constructie. Deze is vooraf in de fabriek geproduceerd en hoeft op de dag zelf alleen nog het dak opgetild te worden. De vakmannen monteren de constructie en zorgen voor een waterdichte aansluiting.

Vergunningsvrije dakkapel plaatsen in Gemert

Als jij je dakkapel vergunningsvrij mag plaatsen dan bespaar je op de kosten: het aanvragen van een vergunning kost namelijk geld!

Als je een vergunningsvrije dakkapel wilt plaatsen dan moet je voldoen aan deze voorwaarden:

 • De hoogte is maximaal 175 centimeter.
 • De onderkant zit tussen 50 en 100 centimeter van de dakvoet.
 • De bovenkant zit minimaal 50 centimeter onder de daknok.
 • Beide zijkanten bevinden zich minimaal 50 centimeter van de zijkant van het dakvlak.
 • De dakkapel heeft een plat dak.

Meestal is een vergunningsvrije dakkapel een prefab constructie, maar dat hoeft niet altijd. Twijfel je of jouw dakkapel in Gemert zonder vergunning geplaatst mag worden? Vraag dit dan na bij je gemeente.

Dakkapel vergunningsvrij laten plaatsen? Start de gratis offerteaanvraag.

Heb ik een vergunning nodig?

In veel gevallen heb je voor een dakkapel een vergunning nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een dakkapel met een schuin dak wilt plaatsen, of als je er één wilt plaatsen aan de voorkant van je huis. Een dakkapel vergunning aanvragen kost tijd, dus begin hier op tijd mee: gemiddeld kun je na 18 weken beginnen met bouwen.

Is een vergunning altijd nodig?

Nee! Hoewel je in theorie vergunningplichtig bent als je een dakkapel in Gemert wilt plaatsen, zijn er uitzonderingen. Dit is het geval als je de constructie aan de achterkant van het huis plaatst en je houdt aan een aantal voorwaarden. Als je twijfelt of je wel of niet een vergunning nodig hebt, vraag dit dan na bij je gemeente.

dakkapel Gemert

Kunststof, polyester, zink of hout?

Een van de keuzes die invloed heeft op de prijs, is de keuze voor het materiaal. Er zijn verschillende soorten dakkapellen in Gemert waar je uit kunt kiezen:

 • Kunststof: weinig onderhoud en een lange levensduur. De kosten voor de dakkapel starten rond de €3.800.
 • Polyester: vergelijkbaar met kunststof, maar is naadloos. Daardoor kleine kans op lekkages. De prijzen beginnen vanaf €4.500,-.
 • Zinken: dit heeft een robuuste en moderne uitstraling. Materiaal gaat tot wel 80 jaar mee! De prijs start vanaf €4.500,-.
 • Houten: hiermee profiteer je van een hele warme en authentieke uitstraling. De kosten starten rond de €3.000,-.

Schakel een vakman in voor de plaatsing! Start nu de gratis offerteaanvraag.

Een andere optie is een aluminium dakkapel. Twijfel je over de juiste keuze voor het materiaal? Laat je dan informeren door een vakman. En kijk ook eens rond in de buurt: welk materiaal hebben buren gebruikt? Dan weet je zeker dat dit materiaal is goedgekeurd voor een bouwvergunning.

kunststof dakkapel Gemert

Kunststof dakkapel Gemert

Een kunststof dakkapel wordt in Gemert steeds vaker geplaatst. Dat is niet heel gek, want kunststof heeft belangrijke voordelen. Het is één van de goedkoopste materialen en dus geschikt voor ieder budget. Daar komt nog bij dat kunststof niet ‘werkt’ bij vocht of kou, waardoor het niet wordt aangetast door verschillende weersomstandigheden. Het voordeel hiervan is dat het kunststof nauwelijks onderhoud nodig heeft en door de jaren heen niet verkleurt.

Je hoeft het kunststof alleen te reinigen met een vochtige doek en een mild sopje.

De kosten van een kunststof dakkapel

Wil je een kunststof dakkapel laten plaatsen in Gemert? Een basis prefab dakkapel kost ongeveer €3.100,- tot €3.400,-, inclusief plaatsing. Dit is een basismodel van 1,5 tot 2,5 meter breed die je zelf nog moet afwerken. Voor iets meer luxe kies je voor een gemiddelde dakkapel van 1,5 bij 2×5 meter waarbij het schilderwerk ook wordt uitgevoerd. Dit kost ongeveer €3.400,- tot €3.900,-.

Het is ook mogelijk te kiezen voor een kunststof dakkapel met een luxe afwerking! Denk aan elektriciteit en verlichting, knieschotten en stijlvolle zonwering. De prijzen starten in dat geval rond de €4.200,- tot €4.700,- voor een prefab constructie.


Prijs kunststof dakkapel

€3.100,- tot €5.700,-

(Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde prijzen.)

Eenvoudige dakkapel
€3.100,- tot €3.400,-

Basismodel van 1,5 tot 2,5 meter
Nog niet afgewerkt aan de binnenzijde

Luxe dakkapel
€5.200,- tot €5.700,-

Luxe afwerking aan binnenzijde
Prefab

Start gratis offerteaanvraag!

Kunststof dakkapel prijzen

Soort dakkapel Prefab* Traditioneel*
De basis variant (1,5 x 2,5 m) €3.100,- tot €3.400,- €4.100,- tot €4.400,-
Een gemiddelde dakkapel (1,5 x 2,5 m) €3.400,- tot €3.900,- €4.400,- tot €4.900,-
Met een luxe afwerking (1,5 x 2,5 m) €4.200,- tot €4.700,- €5.200,- tot €5.700,-
Afmeting Kunststof dakkapel Soort kozijn
1,5 meter €2.750,- 1 draaikiepraam, 1 raam
2 meter €3.000,- 1 draaikiepraam, 1 raam
3 meter €3.750,- 1 draaikiepraam, 1 raam
4 meter €4.700,- 2 draaikiepramen, 2 ramen
5 meter €5.100,- 2 draaikiepramen, 2 ramen
6 meter €6.100,- 3 draaikiepramen, 2 ramen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw.

Polyester dakkapel Gemert

Een polyester dakkapel in Gemert wordt alleen geplaatst als prefab model. Waarom? Een polyester dakkapel wordt gemaakt als één onderdeel. Het polyester wordt tijdens het productieproces in een mal gegoten wat daarna uithardt. Dit heeft één heel belangrijk voordeel:

Polyester dakkapellen hebben geen naden!

Doordat een polyester dakkapel uit één deel bestaat is de kans op lekkages niet aanwezig. Hierdoor heeft het polyester ook heel weinig onderhoud nodig en hoef je je geen zorgen te maken over het vervangen van de dakbedekking.

Door het productieproces is dit wel een duurdere optie. Natuurlijk heb je bij polyester de keuze uit verschillende kleuren en is de constructie helemaal kleurvast.

Een polyester dakkapel: de prijzen

De prijzen voor polyester dakkapellen in Gemert starten rond de €3.800,- tot €4.300,-. Dit is een basis variant waarbij je zelf nog verantwoordelijk bent voor de afwerking. Kies je voor een luxe afwerking met alles erop en eraan dan liggen de gemiddelde kosten tussen de €4.800,- tot €5.700,-. In beide gevallen gaat het om een polyester constructie van 1,5 bij 2,5 meter groot.

De meeste mensen kiezen voor een ‘gemiddelde dakkapel’. Hierbij is de binnenafwerking simpel, maar compleet. De kosten hiervoor liggen rond de €4.300,- tot €4.800,-.

Kosten polyester dakkapel

Soort dakkapel Gemiddelde kosten*
De basis variant €3.800,- tot €4.300,-
Een gemiddelde dakkapel €4.300,- tot €4.800,-
Met een luxe afwerking €4.800,- tot €5.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Het gaat hier om dakkapellen met een standaardafmeting van 1,5 bij 2,5 meter.

soorten dakkapellen

Zinken dakkapel Gemert

Een alternatief is een zinken dakkapel in Gemert. Zinken dakkapellen hebben een hele robuuste en moderne uitstraling! Doordat het materiaal heel goed bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden heeft het weinig onderhoud nodig en gaat het tot maar liefst 80 jaar mee!

Een groot voordeel van zink is dat het materiaal recyclebaar is. Het is dus een duurzame keuze. De moderne uitstraling past goed bij nieuwe huizen, maar ook bij klassieke huizen zorgt het robuuste zink voor een mooi contrast. Een nadeel is de hogere prijs. Hierdoor is de keuze voor zink vooral geschikt voor mensen met een groter budget.

Zinken dakkapel kosten

Kies je voor een zinken dakkapel dan kies je voor kwaliteit. De prijzen starten rond de €4.500,- voor een prefab constructie. Kies je voor maatwerk met een zinken afwerking, dan verschillen de prijzen enorm.

Wil je weten wat een zinken dakkapel op maat ongeveer kost? Vraag gratis offertes aan van specialisten in jouw regio om een duidelijk beeld te krijgen van het kostenplaatje.

Houten dakkapel Gemert

Een houten dakkapel in Gemert is ook een hele goede keuze. Hout is al jarenlang een populair materiaal. Hout is relatief goedkoop en je profiteert bovendien van een prachtige warme en authentieke uitstraling. Soms ben je zelfs verplicht om te kiezen voor hout, bijvoorbeeld als je in een monumentaal pand woont of in een oud stadscentrum. Hout past qua stijl dan het beste bij het pand of bij de omgeving.

Hout is een heel bewerkelijk materiaal. Dit heeft voordelen: je kunt het gemakkelijk van kleur veranderen en een beschadiging is eenvoudig te herstellen. Maar de bewerkelijkheid betekent ook dat u het hout goed moet onderhouden om problemen als houtrot te voorkomen. Het is aan te raden de dakkapel eens in de 7 tot 10 jaar opnieuw te schilderen.

Wat kost een houten dakkapel?

De prijzen voor een eenvoudige houten dakkapel van 1,5 meter bij 2,5 starten de prijzen rond de €2.500,- tot €2.800,-. Wil je liever een dakkapel die qua stijl helemaal past bij de rest van je woning, kies dan voor een houten dakkapel op maat. De prijzen starten vanaf €3.200,- tot €3.600,- voor een eenvoudige afwerking. De prijzen lopen natuurlijk op als je kiest voor een dakkapel met een schuin dak of als je een dakkapel laat aftimmeren door een vakman. Een dakkapel op maat met een luxe afwerking kost gemiddeld €4.800,- tot €5.300,-.

Let op: deze prijzen zijn een gemiddelde en kunnen flink variëren per vakman. Bovendien zijn er heel veel keuzes die je zelf neemt die invloed hebben op de prijs. Wil je zeker weten wat het kost om een houten dakkapel te bouwen, vraag dan gratis offertes aan!

Prijs houten dakkapel

Soort dakkapel Prefab* Traditioneel*
De basis variant (1,5 x 2,5 m) €2.500,- tot €2.800,- €3.200,- tot €3.600,-
Een gemiddelde dakkapel (1,5 x 2,5 m) €2.800,- tot €3.300,- €3.800,- tot €4.200,-
Met een luxe afwerking (1,5 x 2,5 m) €3.300,- tot €3.700,- €4.800,- tot €5.300,-
     
Afmeting Houten dakkapel Soort kozijn
1,5 meter €3.000,- 1 draaikiepraam, 1 raam
2 meter €3.300,- 1 draaikiepraam, 1 raam
3 meter €3.900,- 1 draaikiepraam, 1 raam
4 meter €4.800,- 2 draaikiepramen, 2 ramen
5 meter €5.450,- 2 draaikiepramen, 2 ramen
6 meter €6.600,- 3 draaikiepramen, 2 ramen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Het gaat hier om dakkapellen met een standaardafmeting van 1,5 bij 2,5 meter.

prefab dakkapel Gemert

Prefab dakkapel Gemert

Ben je op zoek naar een goedkope dakkapel, dan is een prefab de beste optie. Een prefab dakkapel wordt van tevoren gefabriceerd en in één keer op het dak geplaatst. Deze dakkapellen hebben een aantal belangrijke voordelen:

 • Doordat de productie in de fabriek plaatsvindt, is er continu controle op kwaliteit. Er wordt niets snel afgerond door bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden.
 • De plaatsing is snel en daardoor liggen de arbeidskosten zo laag mogelijk.
 • Prefab dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, een dubbele dakkapel is ook mogelijk.
Let op: prefab dakkapellen zijn helaas niet altijd geschikt. Je moet een dakhelling van minimaal 25 graden hebben en er moet naast je huis ruimte zijn voor een kraan. Is dit niet het geval, dan is het bouwen van een traditioneel model de beste optie.

Prefab dakkapel laten plaatsen? Vul het offerteformulier in voor scherp geprijsde offertes!

Dakkapel op maat

Het grootste voordeel van een dakkapel op maat is dat er veel maatwerk mogelijk is: een dakkapel met een plat dak of toch liever een schuin dak? Zo creëer je eenheid en past de dakkapel heel goed bij je huis. Dit zorgt voor een extra waardevermeerdering van je huis.

Dakkapellen op maat worden gemaakt met verschillende materialen. De constructie bestaat altijd uit hout, maar je kunt dit afwerken met elk materiaal naar keuze. Zodra de vakmannen de uitsparing in het dak hebben gemaakt, beginnen ze met de draagconstructie en de balken. Als de contouren van de dakkapel staan werken ze dit aan de buitenkant af. Ze plaatsen de zijwangen en boeiboorden en bouwen het dak.

Extra opties voor dakkapellen

Als je een dakkapel laat aftimmeren dan heb je de keuze uit heel veel verschillende opties. Hiermee vergroot je de luxe en natuurlijk het gebruikersgemak. Sommige van deze opties zijn heel belangrijk, zoals het plaatsen van een ventilatierooster. Voldoende ventileren zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit in je slaap- of werkkamer goed blijft. Wil je voorkomen dat het ’s zomers te warm wordt? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor een dakkapel met airco.

Toch is er nog veel meer mogelijk!

Denk aan zonwering of rolluiken voor meer privacy. Kies voor verduisterende zonwering als je het ’s avonds graag donker hebt. Je hebt ook de keuze in hang- en sluitwerk. Kies voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk als je verzekerd wilt zijn van de beste veiligheid.

Dakkapel kopen, waarop letten?

Je laat niet elke dag een dakkapel plaatsen in Gemert! Doe dus goed onderzoek voordat je een dakkapel koopt. Hieronder geven we je een aantal tips waar je op moet letten bij de aankoop van je dakkapel.

 • Keurmerken: hiermee krijg je een beeld van de kwaliteit van het materiaal of de vakman. Belangrijke keurmerken voor de vakman zijn het KOMO-keurmerk en BouwGarant. Kies je voor hout, let dan ook op het FSC-keurmerk of Keurhout.
 • Vergunning: de kans bestaat dat je een vergunning nodig hebt. Begin je vergunningaanvraag op tijd zodat deze binnen is als je begint met de bouw.
 • De afwerking: als je een beperkt budget hebt, dan kun je de constructie casco op laten leveren. In dat geval ben je zelf verantwoordelijk voor het aftimmeren. Voor extra luxe en het mooiste resultaat is het slim om dit uit te besteden aan een vakman.
 • Ramen en beglazing: je hebt de keuze uit verschillende kozijnen en beglazing. Met een glazen dakkapel heb je een prachtig uitzicht en optimaal daglicht. In de offerte gaat men vaak uit van standaard beglazing, wil je liever isolatieglas of veiligheidsglas dan lopen de kosten hoger op.

Dakkapel merken

Schakel je een dakkapel specialist in, dan kan hij je verschillende merken aanraden. Elk merk heeft zo zijn eigen eigenschappen, dus het is belangrijk om te kiezen voor een merk dat voldoet aan je wensen.

Dit zijn een aantal bekende dakkapel merken:

 • Trespa: kies je voor trespa, dan kies je voor een kwalitatief kunststof. Hiermee ben je verzekerd van een moderne dakkapel die weinig onderhoud nodig heeft.
 • Keralit: dakkapellen van keralit zijn ook van hoogstaand kunststof. Het materiaal is vergelijkbaar met trespa, maar de prijzen liggen iets hoger.
 • Velux: Velux dakkapellen worden in Nederland veel geplaatst. Je hebt de keuze uit verschillende afmetingen en modellen en het is zelfs mogelijk een Velux dakkapel met balkon te plaatsen! Wil je een nokverhogende dakkapel dan ben je bij Velux ook aan het juiste adres.

Welke alternatieven zijn er?

Er zijn een aantal alternatieven voor het plaatsen van een dakkapel. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een verhoging van het dak, ook wel een nokverhoging genoemd, of het plaatsen van een dakraam. Met een dakraam haal je ook meer natuurlijk licht naar binnen, maar creër je geen extra ruimte zoals je wel hebt bij een dakkapel.

Een BASkapel is nog relatief nieuw en is een ideaal alternatief voor een dakkapel. Vaak is het mogelijk om een BASkapel vergunningsvrij te plaatsen, zelfs aan de voorzijde van de woning. Wel is het verstandig om dit van tevoren te controleren. Een BASkapel lijkt op een traditionele dakkapel, de ramen gaan echter niet recht omhoog maar schuin. Hierdoor ontstaat er meer ruimte dan bij een dakraam.

4 handige bespaartips

Hoewel de aankoop van een dakkapel relatief voordelig is, is het natuurlijk geen goedkope investering. Daarom zijn er gelukkig meerdere manieren om te besparen op jouw nieuwe dakkapel:

 • Kies voor goedkope materialen: deze hebben grote invloed op de totaalprijs en door te kiezen voor een goedkope houtsoort ben je een stuk voordeliger uit.
 • Laat de dakkapel bij voorkeur aan de achterkant van je woning plaatsen: dit kan vergunningsvrij! Als je geen vergunning hoeft aan te vragen bespaar je al snel €200,- tot €600,-.
 • Check of je buren ook geïnteresseerd zijn in een dakkapel. Mogelijk kun je een constructie delen en zo ook de kosten verdelen, of misschien kun je kwantumkorting regelen.
 • Vergelijk de kosten van meerdere dakkapelspecialisten, zodat je zeker weet dat je een goedkope dakkapel laat plaatsen!

dakkapel laten plaatsen


Recente aanvragen:


Kunststof dakkapel plaatsen in Eindhoven
Afwerken houten dakkapel in Tilburg
Plaatsen dakkapel in 1 dag in Breda
Montage houten dakkapellen in Den Bosch
Plaatsing prefab model in Helmond
Montage dakkapel van zink in Roosendaal
Vergunningsvrije dakkapel in Oss
Repareren dakkapellen in Bergen op Zoom
Plaatsen prefab dakkapellen in Veldhoven
Monteren traditionele dakkapel in Etten-Leur

Dakkapel Gemert? Vergelijk gratis dakkapel offertes!

Wil je een dakkapel plaatsen en besparen op de kosten? Of ben je geïnteresseerd in een dakkapel renovatie? Vergelijk dan gratis de offertes van verschillende dakkapel experts en kies de vakman met het beste aanbod!

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk tot 5 offertes van specialisten in jouw regio. Deze offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. Met andere woorden: je zit nergens aan vast! Het is ook mogelijk om je kozijnen in Gemert te laten vervangen door een kozijnspecialist.

Nu gratis vergelijken!


Veelgestelde vragen over dakkapellen

We hebben nog een paar veelgestelde vragen voor je op een rij gezet:

Dit verschilt per type dakkapel. Een prefab dakkapel is meestal geplaatst binnen één dag. Een dakkapel op maat, ook wel traditionele dakkapel genoemd, duurt meestal wat langer.
Dit hangt af van de grootte van het dak. Een dakkapel moet op minstens 50 cm afstand van de zijkant van het dak geplaatst worden. Let op dat er meerdere voorwaarden gelden voor een vergunningsvrije dakkapel.
Ja, dit is mogelijk wanneer het gaat om een dakkapel waar een vergunning voor nodig is. Wij raden daarom aan om de buren bij het proces te betrekken en te informeren bij je plannen. Zo kun je eventueel je plannen nog aanpassen, voordat je de vergunning aan gaat vragen. Je buren hebben altijd een geldige reden nodig om een bezwaar tegen een vergunning in te dienen. Een reden zou bijvoorbeeld zijn dat de dakkapel niet aan de bouwschriften voldoet. Dat ze de dakkapel niet mooi vinden is dus geen goede reden.