Dakkapel in Friesland plaatsen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!

Dakkapel Friesland: kosten en info!

Een dakkapel in Friesland brengt waarde toe aan je huis. Door dakkapellen te installeren, verhoog je niet alleen je wooncomfort met extra licht en ruimte, maar versterk je ook de waarde van je woning. Zo investeer je niet alleen in het heden, maar pluk je ook in de toekomst de vruchten ervan wanneer je besluit je huis te verkopen. Op zoek naar een vakman in jouw buurt om een dakkapel te laten plaatsen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na het indienen van je aanvraag ontvang je snel offertes van specialisten in jouw omgeving. Kies de vakman met het meest aantrekkelijke aanbod en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over dakkapellen in Friesland. Ontdek de diverse materialen waaruit je kunt kiezen en leer over de verschillen tussen traditionele en prefab dakkapellen. Verder krijg je inzicht in de kosten en handige tips om geld te besparen.


Dakkapellen Friesland: korte info

 • Een dakkapel biedt extra bruikbare ruimte onder een schuin dak, verhoogt de natuurlijke lichtinval en verbetert de ventilatie. Bovendien draagt het bij aan de waardevermeerdering van je woning.
 • Een dakkapel kan al vanaf €3.000,- worden geplaatst. Prefab dakkapellen zijn over het algemeen goedkoper dan maatwerk dakkapellen.
 • Met een prefab dakkapel kun je binnen één dag een dakkapel laten plaatsen.
 • Voor een vergunningsvrije dakkapel gelden bepaalde voorwaarden. Zo moet de dakkapel bijvoorbeeld een plat dak hebben, aan de achterzijde van de woning worden geplaatst en mag deze maximaal 175 cm hoog zijn.
 • Dakkapellen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder kunststof, polyester, zink en hout. Kunststof en polyester zijn over het algemeen het meest onderhoudsarm, terwijl hout regelmatig onderhoud vereist.
 • Bij de aanschaf van een dakkapel is het belangrijk om op verschillende zaken te letten. Zo moet je letten op keurmerken voor kwaliteit en veiligheid, controleren of je een vergunning nodig hebt volgens de lokale regelgeving, beslissen over de gewenste afwerking en nadenken over het gewenste merk.

Wat kost een dakkapel?

De kosten van een dakkapel variëren, beginnend vanaf €3.000,- voor een houten dakkapel en €3.800,- voor een kunststof variant. Voor dakkapellen van zink of polyester liggen de prijzen hoger. Let op, een polyester dakkapel is alleen beschikbaar in prefab uitvoering.

De prijs hangt af van verschillende factoren, waaronder het materiaal, de afmetingen en de arbeidskosten. Prefab-modellen zijn doorgaans voordeliger dan maatwerk, maar bieden minder flexibiliteit qua ontwerp.

Raadpleeg de onderstaande tabellen voor meer richtprijzen. Wil je besparen op de kosten? Vraag dan nu gratis offertes aan!

Kosten dakkapel in 2024

Materiaal Prefab dakkapel Dakkapel op maat
Hout Vanaf €3.000,- Vanaf €4.000,-
Kunststof Vanaf €3.800,- Vanaf €4.700,-
Polyester Vanaf €4.500,- Niet mogelijk
Zink Vanaf €4.500,- Prijzen op aanvraag.

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief plaatsen en btw.

De prijs van een dakkapel wordt mede bepaald door de afmetingen ervan. Hieronder staat een overzicht van richtprijzen per meter in een tabel.

Meter Prijzen kunststof Prijzen hout
1 tot 1,5 meter €2.800,- €3.100,-
2 meter €3.000,- €3.400,-
3 meter €3.750,- €3.990,-
4 meter €4.700,- €4.900,-
5 meter €5.150,- €5.500,-
6 meter €6.150,- €6.700,-
7 meter €7.250,- €7.900,-
8 meter €8.550,- €9.300,-
9 meter €9.600,- €10.050,-
10 meter €10.700,- €11.200,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Waar is de prijs van dakkapellen van afhankelijk?

De kosten voor een dakkapel in Friesland zijn zeer individueel en kunnen aanzienlijk variëren. Dit komt doordat er verschillende keuzes zijn die je zelf maakt en die van invloed zijn op de prijs. Daarnaast is het tarief van de vakman ook een belangrijke factor, evenals eventuele voorrijkosten.

De kosten van een dakkapel zijn afhankelijk van:

 • Het materiaal: als je op zoek bent naar een voordelige dakkapel, is hout de meest geschikte optie. De kosten voor kunststof, polyester of zinken dakkapellen zijn hoger.
 • Het model: een prefab model is de meest voordelige optie. Kies je voor een traditioneel model, dan zijn de plaatsingskosten aanzienlijk hoger.
 • De afmetingen: een dakkapel met een breedte van 1,5 meter zal vanzelfsprekend goedkoper zijn dan een grotere dakkapel van 3 meter breed.
 • Het daktype: een dakkapel met een plat dak is vaak goedkoper dan een dakkapel met een schuin dak.
 • De kleur: als je kiest voor een basis kleur zoals wit of antraciet, bespaar je meer in vergelijking met het selecteren van een meer unieke kleur.
 • Voorrijkosten: de meeste dakkapelspecialisten rekenen voorrijkosten, die variëren afhankelijk van je locatie.
 • De keuze voor de beglazing en kozijnen: standaard worden dakkapellen geleverd met HR++ glas, maar kies je een andere glassoort dan verschilt de prijs.

Besparen op de kosten van je dakkapel?

Vraag gratis offertes aan met scherpe prijzen & vergelijke!
Gratis offertes vergelijken!


dakkapel plaatsen Friesland

Dakkapel plaatsen Friesland

Laat je een dakkapel bouwen? Het plaatsingsproces is afhankelijk van het model dat je kiest. In grote lijnen wordt een dakkapel in Friesland als volgt geplaatst:

 • Stap 1: de voorbereiding. Afhankelijk van het dak moeten de vakmannen enkele dragende balken verplaatsen of verstevigen. Zo komt de draagkracht van het dak niet in gevaar.
 • Stap 2: de uitsparing. De vakmannen beginnen daarna met het maken van de uitsparing op het dak. Ze verwijderen de dakpannen en zagen ook het dakbeschot open.
 • Stap 3: nu er een gat in je dak zit volgt het plaatsen van de constructie zelf. Bij een prefab constructie gebeurt dit met behulp van een kraan, die het geheel in één keer op het dak tilt. Bij een traditionele dakkapel bouwen de vakmannen eerst de houten constructie op.
 • Stap 4: tot slot volgt de afwerking. De vakmannen zorgen eerst voor de buitenafwerking, en daarna voor de binnenafwerking.

Op zoek naar een dakkapelspecialist bij jou in de buurt? Vergelijk gratis offertes!

Wanneer je een dakkapel laat plaatsen, heb je de keuze uit verschillende uitvoeringen. Wij raden aan om te kiezen voor een dakkapel met openslaand raam (bijvoorbeeld een praktisch draaikiepraam), voor een goede ventilatie. Bij grotere dakkapellen is het ook mogelijk om meerdere openslaande ramen te plaatsen.

dakkapel plaatsen

dakkapel soorten

Afwerking buitenkant

De afwerking aan de buitenkant is belangrijk voor de uitstraling van het geheel. Het zorgt er ook voor dat de dakkapel helemaal wind- en waterdicht is en goed geïsoleerd is. Bij prefab dakkapellen vindt de afwerking van de buitenkant plaats op dezelfde dag als de plaatsing.

Wat houdt de afwerking van de dakkapel in? Hierbij gaat het om de afwerking van het materiaal. Denk aan het plaatsen van kunststof of zinken zijwangen en boeiboorden. Ook het plaatsen van de beglazing en de kozijnen behoort tot de afwerking. De vakman kit alle naden af zodat deze volledig waterdicht zijn. Bij de afwerking hoort ook de plaatsing van eventuele extra opties, zoals zonwering of horren.

Dakkapel afwerken: binnenkant

Qua afwerking is er aan de binnenkant veel mogelijk. Natuurlijk wil je dat de dakkapel naadloos overloopt in de rest van de kamer, dus je kunt de dakkapel zelf behangen of schilderen.

Maar dat zijn niet de enige mogelijkheden!

Veel mensen kiezen voor knieschotten in de dakkapel, zodat er opbergruimte ontstaat. Wil je de dakkapel optimaal isoleren, dan brengen de vakmannen aan de binnenkant van je dakkapel isolatiemateriaal aan voor het behang- of schilderwerk.

Er zijn nog meer opties:

 • Laat verlichting in het plafond van de dakkapel plaatsen.
 • Leg elektriciteit aan voor stopcontacten in de dakkapel.
 • Laat de vakmannen een vensterbank voor het raam langs plaatsen.

Dakkapel plaatsen in 1 dag in Friesland?

Is een dakkapel plaatsen in 1 dag mogelijk? Ja! Een prefab dakkapel is al op voorhand geproduceerd in de fabriek.

Op de dag van de plaatsing hoeven de vakmannen de dakkapel in Friesland alleen nog het dak op te tillen en de aansluiting waterdicht te maken. Dit gebeurt in 1 dag, zodat je diezelfde avond al geniet van je nieuwe dakkapel.

Vergunningsvrije dakkapel plaatsen in Friesland

Wil je een dakkapel vergunningsvrij plaatsen, kies dan voor een prefab constructie. Een vergunningsvrije dakkapel heeft een plat dak en voldoet aan strenge voorwaarden op het gebied van locatie en afmetingen.

Zo moet je voldoen aan deze eisen:

 • De dakkapel wordt geplaatst op de zij- of achterkant van het dak en is niet gericht op openbaar groen.
 • Je kiest voor een plat dak.
 • De hoogte is maximaal 175 centimeter.
 • De onderkant ligt tussen de 50 en 100 centimeter boven de dakvoet.
 • De bovenkant ligt minimaal 50 centimeter onder de daknok.
 • Beide zijkanten liggen meer dan 50 centimeter van de zijkant van het dakvlak.

Heb ik een vergunning nodig?

Plaats je de dakkapel in Friesland aan de achterkant van je huis? Het plaatsen van de dakkapel is in dat geval vaak vergunningsvrij. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden als je er één zonder vergunning wilt plaatsen.

Wanneer heb je wel een vergunning nodig?

Als je kiest voor een dakkapel met een schuin dak heb je sowieso een vergunning nodig. Ook als je kiest voor een dakkapel aan de voorzijde heb je in principe altijd een vergunning nodig, met enkele uitzonderingen. Wil je zeker weten of je een vergunning nodig hebt? Vraag dit dan na bij je gemeente.

dakkapel Friesland

Kunststof, polyester, zink of hout?

De keuze voor het materiaal van dakkapellen in Friesland heeft een grote invloed op de algemene uitstraling én de prijs.

Je hebt de keuze uit onder meer deze soorten dakkapellen:

 • Houten dakkapel: warme en authentieke uitstraling. Prijzen starten vanaf €3.000,-
 • Kunststof dakkapel: goede isolatie en lange levensduur van gemiddeld 40 tot 50 jaar. Prijzen starten vanaf €3.800,-
 • Polyester dakkapel: bestaat uit één stuk en dus is er geen kans op lekkages. Prijzen starten vanaf €4.500,-
 • Zinken dakkapel: mooie robuuste uitstraling en gaat 50 tot 80 jaar mee. Prijzen starten vanaf €4.500,-

Schakel een vakman in voor de plaatsing! Start nu de gratis offerteaanvraag.

Aluminium is ook een optie! Weet je niet zeker welk materiaal geschikt is voor uw dakkapel? Vraag dan een specialist om raad!

kunststof dakkapel Friesland

Kunststof dakkapel Friesland

Eén van de meest populaire soorten dakkapellen, is de kunststof dakkapel in Friesland. Een dakkapel van kunststof is heel veelzijdig. Je hebt enorm veel keuze in kleur en design. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor een kunststof met houtlook!

Maar het grootste voordeel van een kunststof dakkapel is dat deze nauwelijks onderhoud nodig heeft. Je hoeft het kunststof niet te schuren of te schilderen, en je hoeft niet bang te zijn voor houtrot. Om de mooie uitstraling te behouden hoef je het materiaal alleen te reinigen met een zachte, vochtige doek.

De kosten van een kunststof dakkapel

Wat gaat een kunststof dakkapel kosten? Een goedkope dakkapel van kunststof kost ongeveer €3.100,- tot €3.400,-. Maar dit is een kleine dakkapel van ongeveer 1,5 meter breed. Wil je liever een grote dakkapel, kies dan voor een breedte van 3 meter. De prijzen starten vanaf €3.750,-.

Wil je een dubbele dakkapel, die je in meerdere kamers kan gebruiken? Kies dan voor een breedte van 6 meter! De gemiddelde dakkapel prijs ligt in dat geval rond de €6.100,-. Voor deze prijs heb je een dubbele dakkapel met 3 kiepramen en twee vaste ramen.


Prijs kunststof dakkapel

€3.100,- tot €5.700,-

(Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde prijzen.)

Eenvoudige dakkapel
€3.100,- tot €3.400,-

Basismodel van 1,5 tot 2,5 meter
Nog niet afgewerkt aan de binnenzijde

Luxe dakkapel
€5.200,- tot €5.700,-

Luxe afwerking aan binnenzijde
Prefab

Start gratis offerteaanvraag!

Kunststof dakkapel prijzen

Soort dakkapel Prefab* Traditioneel*
De basis variant (1,5 x 2,5 m) €3.100,- tot €3.400,- €4.100,- tot €4.400,-
Een gemiddelde dakkapel (1,5 x 2,5 m) €3.400,- tot €3.900,- €4.400,- tot €4.900,-
Met een luxe afwerking (1,5 x 2,5 m) €4.200,- tot €4.700,- €5.200,- tot €5.700,-
Afmeting Kunststof dakkapel Soort kozijn
1,5 meter €2.750,- 1 draaikiepraam, 1 raam
2 meter €3.000,- 1 draaikiepraam, 1 raam
3 meter €3.750,- 1 draaikiepraam, 1 raam
4 meter €4.700,- 2 draaikiepramen, 2 ramen
5 meter €5.100,- 2 draaikiepramen, 2 ramen
6 meter €6.100,- 3 draaikiepramen, 2 ramen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw.

Polyester dakkapel Friesland

Een polyester dakkapel is een alternatief voor kunststof. Als je een polyester dakkapel in Friesland plaatst, dan kies je voor een kwalitatieve prefab constructie die uit één deel bestaat. Hierdoor zijn er geen naden! De kans op een lekkage is dus niet aanwezig. Wil je een onderhoudsvrije dakkapel, dan is polyester absoluut de beste optie. Omdat polyester dakkapellen naadloos zijn, zijn ze alleen als prefab constructie verkrijgbaar.

Je hebt de keuze uit verschillende kleuren en het materiaal is kleurvast dus je hoeft het in de toekomst niet te schilderen. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende structuren, waardoor je ook nog eens zelf bepaalt welke uitstraling de constructie krijgt! Houtlook is bijvoorbeeld ook een optie.

Een polyester dakkapel: de prijzen

Als je een polyester dakkapel wilt laten plaatsen, dan starten de kosten rond de €3.800,- tot €4.300,-. Dit is een eenvoudige variant zonder te veel afwerking. Een gemiddelde polyester dakkapel, die standaard is afgewerkt, kost gemiddeld €4.300,- tot €4.800,-.

Wil je een compleet afgewerkte polyester dakkapel met verlichting en elektriciteit? Houd dan rekening met prijzen rond de €4.800,- tot €5.700,-. Natuurlijk heb je de keuze voor allerlei extra opties, zoals zonwering. In dat geval lopen de prijzen op. Vraag gratis offertes aan als je benieuwd bent naar de exacte kosten van een dakkapel!

Kosten polyester dakkapel

Soort dakkapel Gemiddelde kosten*
De basis variant €3.800,- tot €4.300,-
Een gemiddelde dakkapel €4.300,- tot €4.800,-
Met een luxe afwerking €4.800,- tot €5.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Het gaat hier om dakkapellen met een standaardafmeting van 1,5 bij 2,5 meter.

soorten dakkapellen

Zinken dakkapel Friesland

Een alternatief voor een kunststof of polyester dakkapel, is een zinken dakkapel. Steeds meer mensen kiezen voor een zinken dakkapel in Friesland. Zink is een enorm sterk materiaal en het heeft een moderne, robuuste uitstraling. Bovendien gaan zinken dakkapellen tot wel 80 jaar mee zonder onderhoud, waardoor je door de jaren heen geen extra onderhoudskosten kwijt bent.

Heb je op dit moment een houten of kunststof dakkapel en ben je geïnteresseerd in een zinken afwerking? Kies dan voor een dakkapel renovatie. Door de dakkapel te renoveren vervang je de zijwangen en boeiboorden gemakkelijk door zinken beplating. Dit is goedkoper dan het plaatsen van een nieuwe zinken constructie.

Zinken dakkapel kosten

De prijzen voor een zinken dakkapel liggen relatief hoog, maar daar krijg je een hele hoge kwaliteit voor terug. De prijzen voor een prefab zinken model starten rond de €4.500,-. De prijzen voor een zinken model op maat variëren enorm, omdat de prijs voor een groot deel afhankelijk is van de keuzes die je maakt. Ben je benieuwd wat een traditioneel gebouwde zinken dakkapel zou kosten? Vraag dan gratis offertes aan!

Houten dakkapel Friesland

Een houten dakkapel in Friesland is een heel goed idee. Kies je voor hout, dan ben je verzekerd van een authentieke en natuurlijke uitstraling. Hout is bovendien één van de goedkoopste opties, en doordat hout heel bewerkelijk is, is er veel maatwerk mogelijk!

Kies je voor hout, dan kun je de kleur na verloop van tijd zelf veranderen. Zo pas je de kleur van je dakkapel altijd aan met de kleuren van je kozijnen, bijvoorbeeld! We raden je aan om het hout sowieso eens in de 7 tot 10 jaar te schilderen, om te voorkomen dat het beschadigd raakt door bijvoorbeeld houtrot.

Wat kost een houten dakkapel?

De dakkapel prijs voor houten dakkapellen start vanaf €2.500,- tot €2.800,-. Voor deze prijzen heb je een goedkope prefab dakkapel van 1,5 bij 2,5 meter. Een traditionele houten dakkapel van dit formaat kost gemiddeld €3.200,- tot €3.600,-. In beide gevallen gaat het om een simpel model waarbij je zelf grotendeels verantwoordelijk bent voor de afwerking.

Wil je liever een groter model? Voor een constructie van 3 meter breed starten de prijzen rond de €4.800,-. Voor dit bedrag heb je een model met 1 draaikiepraam en een vast raam. Voor een bredere dakkapel van 6 meter starten de kosten rond de €6.600,-. Hierbij heb je 3 draaikiepramen en 2 vaste ramen.

Prijs houten dakkapel

Soort dakkapel Prefab* Traditioneel*
De basis variant (1,5 x 2,5 m) €2.500,- tot €2.800,- €3.200,- tot €3.600,-
Een gemiddelde dakkapel (1,5 x 2,5 m) €2.800,- tot €3.300,- €3.800,- tot €4.200,-
Met een luxe afwerking (1,5 x 2,5 m) €3.300,- tot €3.700,- €4.800,- tot €5.300,-
     
Afmeting Houten dakkapel Soort kozijn
1,5 meter €3.000,- 1 draaikiepraam, 1 raam
2 meter €3.300,- 1 draaikiepraam, 1 raam
3 meter €3.900,- 1 draaikiepraam, 1 raam
4 meter €4.800,- 2 draaikiepramen, 2 ramen
5 meter €5.450,- 2 draaikiepramen, 2 ramen
6 meter €6.600,- 3 draaikiepramen, 2 ramen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Het gaat hier om dakkapellen met een standaardafmeting van 1,5 bij 2,5 meter.

prefab dakkapel Friesland

Prefab dakkapel Friesland

Wie op zoek is naar een goedkope dakkapel laat het beste een prefab dakkapel in Friesland plaatsen. Omdat prefab dakkapellen in de fabriek geproduceerd worden is er weinig maatwerk mogelijk. Het gaat om een dakkapel met een plat dak. Wel heb je de keuze tussen verschillende afmetingen. Je kunt kiezen voor een dubbele dakkapel, of juist een enkele. Ook kun je kiezen voor verschillende extra opties, zoals zonwering of horren om het gebruikersgenot te vergroten.

Let op: houd er wel rekening mee dat je voor de plaatsing van een prefab dakkapel de ruimte moet hebben voor een kraan: deze tilt de dakkapel het dak op. Als er geen kraan in de straat past, dan is een traditionele dakkapel de beste optie.

Prefab dakkapel plaatsen? Vul het offerteformulier in voor gratis offertes!

Dakkapel op maat

Stel: je koopt een dakkapel op maat. Hoe gaat dit in z’n werk? Een vakman maakt in overleg een ontwerp dat voldoet aan al je wensen. Op de dag van de plaatsing maken de specialisten eerst een uitsparing in het dak. Ze zorgen eventueel ook voor dakversterking als dat nodig is. Door de uitsparing moet het gewicht van het dak beter verdeeld worden op de draagbalken natuurlijk.

Daarna bouwen ze eerst de contouren. De constructie bestaat altijd uit hout, maar bij het aftimmeren van de dakkapel heb je de keuze uit verschillende materialen. De vakmannen zullen de dakkapel isoleren voordat ze de buitenkant aftimmeren en als ook het dak geplaatst is volgt de binnenafwerking. Het proces neemt meer tijd in beslag dan het plaatsen van een prefab constructie: gemiddeld 2 a 3 dagen voordat de bouw helemaal klaar is.

Extra opties voor dakkapellen

Of je nu kiest voor een prefab dakkapel in Friesland, of investeert in maatwerk: je hebt de keuze uit veel verschillende extra opties. Deze opties vergroten het gebruiksgemak of de veiligheid en geven zeker een luxe gevoel aan de dakkapel.

Welke opties zijn mogelijk?

Allereerst is het mogelijk om een ventilatierooster te plaatsen. Dit is een goede investering, omdat je hiermee de luchtvochtigheid op peil houdt. Bovendien kosten ze maar een paar euro per stuk. Andere opties zijn horren, om insecten buiten te houden, en rolluiken om de privacy te vergroten. Heb je een dakkapel op zolder waar het ’s zomers al snel warm wordt, denk dan ook eens aan de installatie van een airco in de dakkapel.

Dakkapel kopen, waarop letten?

Een dakkapel in Friesland plaatsen is een waardevolle investering in je huis. Maar het is niet iets dat je elke dag doet, dus waar moet je op letten? We raden je aan om te kijken naar keurmerken van vakmannen in jouw regio, zodat je verzekerd bent van hoge kwaliteit. Belangrijke keurmerken zijn het KOMO-keurmerk en BouwGarant.

Maar er is nog meer waar je op moet letten! Hieronder geven we je een paar tips:

 • Vraag naar referenties en aanbevelingen om zo een indruk te krijgen van de kwaliteit van de vakman.
 • Vergunningsaanvraag: begin op tijd, het kan tot wel 18 weken duren voordat je mag beginnen met bouwen.
 • Bijkomende kosten: houd er rekening mee dat er mogelijk bijkomende kosten zijn, voor het versterken van je dak als dat nodig is bijvoorbeeld. Het kan dus zijn dat de prijs hoger uitvalt dan dat je verwacht.

Dakkapel merken

Bij een ervaren specialist heb je de keuze uit talloze merken. Omdat elk merk uniek is, is het belangrijk te kiezen voor een merk dat aansluit bij je wensen en je budget. Er zijn grote a-merken met hoge prijzen, maar het is ook mogelijk een b-merk te plaatsen.

In Nederland zijn dit drie belangrijke merken bij kunststoffen:

 • Keralit: één van de meest bekende merken als het aankomt op kunststof dakkapllen. Je profiteert van duurzaam kunststof met een prachtige moderne uitstraling.
 • Trespa: met Trespa ben je verzekerd van een moderne dakkapel die weinig onderhoud nodig heeft.
 • Velux: Velux dakkapellen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor een nokverhogende dakkapel, of ga voor een dakkapel met balkon.

Welke alternatieven zijn er?

Er zijn diverse alternatieven voor het plaatsen van een dakkapel. Overweeg bijvoorbeeld een verhoging van het dak, ook bekend als een nokverhoging, of het installeren van een dakraam. Met een dakraam breng je ook extra natuurlijk licht binnen, maar creëer je geen extra ruimte zoals bij een dakkapel het geval is.

Een andere optie is een BASkapel, een relatief nieuw alternatief voor een dakkapel. Vaak is het mogelijk om een BASkapel vergunningsvrij te plaatsen, zelfs aan de voorzijde van de woning. Het is echter raadzaam om dit vooraf te verifiëren. Een BASkapel lijkt op een traditionele dakkapel, maar de ramen zijn schuin geplaatst in plaats van recht omhoog. Hierdoor ontstaat er meer bruikbare ruimte dan bij een dakraam.

4 handige bespaartips

Hoewel de aanschaf van een dakkapel redelijk betaalbaar is, blijft het natuurlijk een investering. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op jouw nieuwe dakkapel:

 • 1. Kies voor een prefab dakkapel en een goedkoop materiaal, zoals kunststof of hout. Zo houd je de kosten zo laag mogelijk!
 • 2. Ga voor een dakkapel die je vergunningsvrij mag plaatsen! Op die manier bespaar je op de kosten van een vergunningsaanvraag!
 • 3. Kies voor een dakkapel expert bij jou in de buurt! Zo houd je de voorrijkosten en de leveringskosten zo laag mogelijk.
 • 4. Vergelijk de prijzen van verschillende specialisten in jouw regio. Kies de vakman met het beste aanbod om zo tot wel 40% op de kosten te besparen!

dakkapel laten plaatsen


Recente aanvragen:


Kunststof dakkapel plaatsen in Leeuwarden
Afwerken houten dakkapel in Drachten
Plaatsen dakkapel in 1 dag in Sneek
Plaatsing prefab model in Heerenveen

Dakkapel Friesland? Vergelijk gratis dakkapel offertes!

Wil jij ook een dakkapel in Friesland plaatsen? Vind snel en eenvoudig een vakman bij jou in de buurt met het vergelijken van offertes!

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van maximaal 5 experts in de regio. Vergelijk de prijzen en kies zo voor de vakman met het beste aanbod. Je bespaart tot wel 40% op de kosten van een dakkapel! Ook direct je kozijnen in Friesland vervangen? Dat is geen probleem.

Nu gratis vergelijken!


Veelgestelde vragen over dakkapellen

Natuurlijk, ik help graag met het beantwoorden van veelgestelde vragen! Wat wil je weten?

De tijd die nodig is voor de installatie van een dakkapel varieert per type. Een prefab dakkapel wordt doorgaans binnen één dag geplaatst. Een op maat gemaakte dakkapel, ook wel bekend als een traditionele dakkapel, kan wat langer duren.
Dit is afhankelijk van de grootte van het dak. Een dakkapel moet minstens 50 cm van de zijkant van het dak worden geplaatst. Houd er rekening mee dat er verschillende voorwaarden van toepassing zijn op een dakkapel die vergunningsvrij mag worden geplaatst.
Ja, dit is mogelijk als het gaat om een dakkapel waarvoor een vergunning vereist is. Wij adviseren daarom om de buren te betrekken bij het proces en hen te informeren over je plannen. Op die manier kun je eventueel nog aanpassingen doen voordat je de vergunning aanvraagt. Je buren hebben altijd een geldige reden nodig om bezwaar te maken tegen een vergunning. Een reden zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat de dakkapel niet voldoet aan de bouwvoorschriften. Het feit dat ze de dakkapel niet mooi vinden, is dus geen geldige reden.