Dakkapel in Enkhuizen plaatsen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!

Dakkapel Enkhuizen

Een dakkapel in Enkhuizen is een waardevolle investering. Dakkapellen vergroten je woongenot doordat je extra licht en ruimte realiseert. Daarnaast verhogen dakkapellen ook de woningwaarde! Zo krijg je er ook nog wat voor terug als je het huis in de toekomst verkoopt. Dakkapel laten plaatsen door een vakman bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt na je aanvraag zo snel mogelijk de offertes van specialisten in jouw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de prijs!

Op deze pagina lees je meer over dakkapellen in Enkhuizen. Je leest over de verschillende materialen die je kunt kiezen en de verschillen tussen een traditionele en prefab dakkapel. Je leest meer over de kosten en krijgt tips om te besparen.

Voordelen van onze werkwijze

 • Vraag gratis en vrijblijvend maximaal 5 offertes aan.
 • Krijg een duidelijk inzicht in de prijzen van verschillende vakmannen.
 • Kies het bedrijf met het beste aanbod.
 • Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Dakkapel laten plaatsen?

Vind eenvoudig en snel een specialist voor de montage van uw dakkapel.

Gratis offertes ontvangen

Ontvang gratis offertes met scherpe prijzen van dakkapelspecialisten.

Bespaar op de kosten!

Vergelijk gratis offertes en weet zeker dat je niet te veel betaalt.dakkapel Enkhuizen

Waarom een dakkapel?

Er zijn voldoende redenen om een dakkapel te plaatsen: je creëert meer ruimte en hebt extra lichtinval in huis. Natuurlijk plaats je het in eerste instantie voor jezelf, maar het feit dat het zorgt voor een waardevermeerdering van je huis is ook mooi meegenomen. Je huist stijgt ongeveer de helft van je investering in waarde!

De grootste voordelen van een dakkapel in Enkhuizen op een rij:

 • Je hebt veel meer lichtinval in huis.
 • Je creëert extra loopruimte en een groter gebruiksoppervlak.
 • Het verhoogt de woningwaarde!
 • Een dakkapel geeft een vrij uitzicht.

Kosten dakkapel

Wat kost een dakkapel? De kosten van een dakkapel zijn afhankelijk van het materiaal, de afmetingen en het model. Laat je een prefab houten constructie plaatsen dan starten de kosten rond de €3.000,-. Voor deze prijs heb je een goedkope dakkapel van 150 centimeter hoog en 250 centimeter breed. Als je een houten dakkapel op maat laat plaatsen, dan beginnen de kosten rond de €4.000,-. Deze wordt ter plekke opgebouwd dus er is meer mogelijk met betrekking tot maatwerk. Zo past jouw dakkapel perfect bij de stijl van je woning.

Liever een materiaal dat onderhoudsvriendelijk is?

De prijzen lopen op bij materialen als kunststof en polyester. Voor een prefab kunststof dakkapel starten de kosten rond de €3.800,-. En de prijzen van polyester dakkapellen starten rond de €4.500,-.

Dakkapel plaatsen kosten

Materiaal Prefab dakkapel Dakkapel op maat
Hout Vanaf €3.000,- Vanaf €4.000,-
Kunststof Vanaf €3.800,- Vanaf €4.700,-
Polyester Vanaf €4.500,- Niet mogelijk
Zink Vanaf €4.500,- Prijzen op aanvraag.

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief plaatsen en btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Besparen op de kosten van je dakkapel?

Vraag gratis offertes aan met scherpe prijzen & vergelijk!
Gratis offertes vergelijken!


Waar is de prijs van dakkapellen van afhankelijk?

De prijs voor een dakkapel in Enkhuizen is heel persoonlijk en kan enorm verschillen. Er zijn namelijk een aantal keuzes die je zelf maakt die invloed hebben op de prijzen. Daarnaast speelt ook het tarief van de vakman een grote rol, net zoals de eventuele voorrijkosten.

De kosten van een dakkapel zijn afhankelijk van:

 • Het materiaal: wil je een goedkope dakkapel, dan is hout de beste optie. De prijzen voor kunststof, polyester of zinken dakkapellen liggen een stuk hoger.
 • Het model: een prefab model is de goedkoopste optie. Wil je een traditioneel model laten plaatsen, dan liggen de kosten voor de plaatsing een stuk hoger.
 • De afmetingen: een breedte van 1,5 meter is natuurlijk goedkoper dan een grote dakkapel van 3 meter breed.
 • Het daktype: over het algemeen zijn dakkapellen met een plat dak goedkoper dan dakkapellen met een schuin dak.
 • De kleur: kies je voor een eenvoudige kleur, zoals wit of antraciet, dan ben je goedkoper uit dan wanneer je kiest voor een afwijkende kleur.
 • Voorrijkosten: de meeste dakkapel specialisten brengen voorrijkosten in rekening. De hoogte hiervan is afhankelijk van je locatie.
 • De keuze voor de beglazing en kozijnen: standaard worden dakkapellen geleverd met HR++ glas, maar kies je een andere glassoort dan verschilt de prijs.

Start nu je gratis offerteaanvraag voor scherp geprijsde gratis offertes.

dakkapel plaatsen Enkhuizen

Dakkapel plaatsen Enkhuizen

Laat je een dakkapel bouwen? Het plaatsingsproces is afhankelijk van het model dat je kiest. In grote lijnen wordt een dakkapel in Enkhuizen als volgt geplaatst:

 • Stap 1: de voorbereiding. Afhankelijk van het dak moeten de vakmannen enkele dragende balken verplaatsen of verstevigen. Zo komt de draagkracht van het dak niet in gevaar.
 • Stap 2: de uitsparing. De vakmannen beginnen daarna met het maken van de uitsparing op het dak. Ze verwijderen de dakpannen en zagen ook het dakbeschot open.
 • Stap 3: nu er een gat in je dak zit volgt het plaatsen van de constructie zelf. Bij een prefab constructie gebeurt dit met behulp van een kraan, die het geheel in één keer op het dak tilt. Bij een traditionele dakkapel bouwen de vakmannen eerst de houten constructie op.
 • Stap 4: tot slot volgt de afwerking. De vakmannen zorgen eerst voor de buitenafwerking, en daarna voor de binnenafwerking.

Op zoek naar een dakkapelspecialist bij jou in de buurt? Vergelijk gratis offertes!

Afwerking buitenkant

De afwerking aan de buitenkant is belangrijk voor de uitstraling van het geheel. Het zorgt er ook voor dat de dakkapel helemaal wind- en waterdicht is en goed geïsoleerd is. Bij prefab dakkapellen vindt de afwerking van de buitenkant plaats op dezelfde dag als de plaatsing.

Wat houdt de afwerking van de dakkapel in? Hierbij gaat het om de afwerking van het materiaal. Denk aan het plaatsen van kunststof of zinken zijwangen en boeiboorden. Ook het plaatsen van de beglazing en de kozijnen behoort tot de afwerking. De vakman kit alle naden af zodat deze volledig waterdicht zijn. Bij de afwerking hoort ook de plaatsing van eventuele extra opties, zoals zonwering of horren.

Dakkapel afwerken: binnenkant

Qua afwerking is er aan de binnenkant veel mogelijk. Natuurlijk wil je dat de dakkapel naadloos overloopt in de rest van de kamer, dus je kunt de dakkapel zelf behangen of schilderen.

Maar dat zijn niet de enige mogelijkheden!

Veel mensen kiezen voor knieschotten in de dakkapel, zodat er opbergruimte ontstaat. Wil je de dakkapel optimaal isoleren, dan brengen de vakmannen aan de binnenkant van je dakkapel isolatiemateriaal aan voor het behang- of schilderwerk.

Er zijn nog meer opties:

 • Laat verlichting in het plafond van de dakkapel plaatsen.
 • Leg elektriciteit aan voor stopcontacten in de dakkapel.
 • Laat de vakmannen een vensterbank voor het raam langs plaatsen.

Dakkapel plaatsen in 1 dag?

Is een dakkapel plaatsen in 1 dag mogelijk? Ja! Een prefab dakkapel is al op voorhand geproduceerd in de fabriek.

Op de dag van de plaatsing hoeven de vakmannen de dakkapel in Enkhuizen alleen nog het dak op te tillen en de aansluiting waterdicht te maken. Dit gebeurt in 1 dag, zodat je diezelfde avond al geniet van je nieuwe dakkapel.

Prefab dakkapel plaatsen of dakkapel op maat?

Als je een dakkapel wilt plaatsen in Enkhuizen dan is één van de eerste keuzes die je moet maken: maatwerk of dakkapel op maat? Neem je budget en persoonlijke voorkeuren mee in deze beslissing.

Prefab is vaak goedkoper en je mag een prefab model vaak vergunningsvrij plaatsen.

Voor een traditionele dakkapel heb je vaak een vergunning nodig én de kosten van de dakkapel liggen een stuk hoger. Daar staat tegenover dat er bij dakkapellen op maat meer ruimte is voor maatwerk en een uniek ontwerp.


Dakkapel plaatsen in Enkhuizen?

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!
Gratis offertes vergelijken!


vergunningsvrije dakkapel

Heb ik een vergunning nodig?

Plaats je de dakkapel in Enkhuizen aan de achterkant van je huis? Het plaatsen van de dakkapel is in dat geval vaak vergunningsvrij. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden als je er één zonder vergunning wilt plaatsen.

Wanneer heb je wel een vergunning nodig?

Als je kiest voor een dakkapel met een schuin dak heb je sowieso een vergunning nodig. Ook als je kiest voor een dakkapel aan de voorzijde heb je in principe altijd een vergunning nodig, met enkele uitzonderingen. Wil je zeker weten of je een vergunning nodig hebt? Op omgevingsloket.nl doe je snel en gemakkelijk een vergunningscheck.

Vergunningsvrije dakkapel plaatsen

Wil je een dakkapel vergunningsvrij plaatsen, kies dan voor een prefab constructie. Een vergunningsvrije dakkapel heeft een plat dak en voldoet aan strenge voorwaarden op het gebied van locatie en afmetingen.

Zo moet je voldoen aan deze eisen:

 • De dakkapel wordt geplaatst op de zij- of achterkant van het dak en is niet gericht op openbaar groen.
 • Je kiest voor een plat dak.
 • De hoogte is maximaal 175 centimeter.
 • De onderkant ligt tussen de 50 en 100 centimeter boven de dakvoet.
 • De bovenkant ligt minimaal 50 centimeter onder de daknok.
 • Beide zijkanten liggen meer dan 50 centimeter van de zijkant van het dakvlak.

Dakkapelspecialist nodig? Start de gratis offerteaanvraag.

Kunststof, polyester, zink of hout?

De keuze voor het materiaal van dakkapellen in Enkhuizen heeft een grote invloed op de algemene uitstraling én de prijs.

Je hebt de keuze uit onder meer deze soorten dakkapellen:

 • Houten dakkapel: warme en authentieke uitstraling. Prijzen starten vanaf €3.000,-
 • Kunststof dakkapel: goede isolatie en lange levensduur van gemiddeld 40 tot 50 jaar. Prijzen starten vanaf €3.800,-
 • Polyester dakkapel: bestaat uit één stuk en dus is er geen kans op lekkages. Prijzen starten vanaf €4.500,-
 • Zinken dakkapel: mooie robuuste uitstraling en gaat 50 tot 80 jaar mee. Prijzen starten vanaf €4.500,-
Een andere optie is een aluminium dakkapel. Twijfel je over de juiste keuze voor het materiaal? Laat je dan informeren door een vakman. En kijk ook eens rond in de buurt: welk materiaal hebben buren gebruikt? Dan weet je zeker dat dit materiaal is goedgekeurd voor een bouwvergunning.

Hieronder lees je meer over de voordelen en nadelen van verschillende materialen. Schakel een vakman in voor de plaatsing! Start nu de gratis offerteaanvraag.

kunststof dakkapel Enkhuizen

Kunststof dakkapel Enkhuizen

Een kunststof dakkapel wordt in Enkhuizen steeds vaker geplaatst. Dat is niet heel gek, want kunststof heeft belangrijke voordelen. Het is één van de goedkoopste materialen en dus geschikt voor ieder budget. Daar komt nog bij dat kunststof niet ‘werkt’ bij vocht of kou, waardoor het niet wordt aangetast door verschillende weersomstandigheden. Het voordeel hiervan is dat het kunststof nauwelijks onderhoud nodig heeft en door de jaren heen niet verkleurt.

Je hoeft het kunststof alleen te reinigen met een vochtige doek en een mild sopje.

De kosten van een kunststof dakkapel

Wil je een kunststof dakkapel laten plaatsen in Enkhuizen? Een basis prefab dakkapel kost ongeveer €3.100,- tot €3.400,-, inclusief plaatsing. Dit is een basismodel van 1,5 tot 2,5 meter breed die je zelf nog moet afwerken. Voor iets meer luxe kies je voor een gemiddelde dakkapel van 1,5 bij 2×5 meter waarbij het schilderwerk ook wordt uitgevoerd. Dit kost ongeveer €3.400,- tot €3.900,-.

Het is ook mogelijk te kiezen voor een kunststof dakkapel met een luxe afwerking! Denk aan elektriciteit en verlichting, knieschotten en stijlvolle zonwering. De prijzen starten in dat geval rond de €4.200,- tot €4.700,- voor een prefab constructie.

Kunststof dakkapel prijzen

Soort dakkapel Prefab* Traditioneel*
De basis variant (1,5 x 2,5 m) €3.100,- tot €3.400,- €4.100,- tot €4.400,-
Een gemiddelde dakkapel (1,5 x 2,5 m) €3.400,- tot €3.900,- €4.400,- tot €4.900,-
Met een luxe afwerking (1,5 x 2,5 m) €4.200,- tot €4.700,- €5.200,- tot €5.700,-
     
Afmeting Kunststof dakkapel** Soort kozijn
1,5 meter €2.750,- 1 draaikiepraam, 1 raam
2 meter €3.000,- 1 draaikiepraam, 1 raam
3 meter €3.750,- 1 draaikiepraam, 1 raam
4 meter €4.700,- 2 draaikiepramen, 2 ramen
5 meter €5.100,- 2 draaikiepramen, 2 ramen
6 meter €6.100,- 3 draaikiepramen, 2 ramen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Het gaat hier om dakkapellen met een standaardafmeting van 1,5 bij 2,5 meter. Voor exacte prijzen vraag je gratis offertes aan.
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw en exclusief aanvullende mogelijkheden.


Interesse in een kunststof dakkapel?

Vind eenvoudig een vakman bij jou in de buurt en bespaar tot 40%!
Gratis offertes vergelijken!


Polyester dakkapel Enkhuizen

Een polyester dakkapel in Enkhuizen wordt alleen geplaatst als prefab model. Waarom? Een polyester dakkapel wordt gemaakt als één onderdeel. Het polyester wordt tijdens het productieproces in een mal gegoten wat daarna uithardt. Dit heeft één heel belangrijk voordeel:

Polyester dakkapellen hebben geen naden!

Doordat een polyester dakkapel uit één deel bestaat is de kans op lekkages niet aanwezig. Hierdoor heeft het polyester ook heel weinig onderhoud nodig en hoef je je geen zorgen te maken over het vervangen van de dakbedekking.

Door het productieproces is dit wel een duurdere optie. Natuurlijk heb je bij polyester de keuze uit verschillende kleuren en is de constructie helemaal kleurvast.

Een polyester dakkapel: de prijzen

De prijzen voor polyester dakkapellen in Enkhuizen starten rond de €3.800,- tot €4.300,-. Dit is een basis variant waarbij je zelf nog verantwoordelijk bent voor de afwerking. Kies je voor een luxe afwerking met alles erop en eraan dan liggen de gemiddelde kosten tussen de €4.800,- tot €5.700,-. In beide gevallen gaat het om een polyester constructie van 1,5 bij 2,5 meter groot.

De meeste mensen kiezen voor een ‘gemiddelde dakkapel’. Hierbij is de binnenafwerking simpel, maar compleet. De kosten hiervoor liggen rond de €4.300,- tot €4.800,-.

Kosten polyester dakkapel

Soort dakkapel Gemiddelde kosten*
De basis variant €3.800,- tot €4.300,-
Een gemiddelde dakkapel €4.300,- tot €4.800,-
Met een luxe afwerking €4.800,- tot €5.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Het gaat hier om dakkapellen met een standaardafmeting van 1,5 bij 2,5 meter. Voor exacte prijzen vraag je gratis offertes aan.

soorten dakkapellen

Zinken dakkapel Enkhuizen

Een alternatief is een zinken dakkapel in Enkhuizen. Zinken dakkapellen hebben een hele robuuste en moderne uitstraling! Doordat het materiaal heel goed bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden heeft het weinig onderhoud nodig en gaat het tot maar liefst 80 jaar mee!

Een groot voordeel van zink is dat het materiaal recyclebaar is. Het is dus een duurzame keuze. De moderne uitstraling past goed bij nieuwe huizen, maar ook bij klassieke huizen zorgt het robuuste zink voor een mooi contrast. Een nadeel is de hogere prijs. Hierdoor is de keuze voor zink vooral geschikt voor mensen met een groter budget.

Zinken dakkapel kosten

Kies je voor een zinken dakkapel dan kies je voor kwaliteit. De prijzen starten rond de €4.500,- voor een prefab constructie. Kies je voor maatwerk met een zinken afwerking, dan verschillen de prijzen enorm.

Wil je weten wat een zinken dakkapel op maat ongeveer kost? Vraag gratis offertes aan van specialisten in jouw regio om een duidelijk beeld te krijgen van het kostenplaatje.


Dakkapel van kunststof, hout of zink plaatsen!

Vind snel de vakman bij jou in de buurt met de beste prijs!
Gratis offertes vergelijken!


Houten dakkapel Enkhuizen

Een houten dakkapel in Enkhuizen is ook een hele goede keuze. Hout is al jarenlang een populair materiaal. Hout is relatief goedkoop en je profiteert bovendien van een prachtige warme en authentieke uitstraling. Soms ben je zelfs verplicht om te kiezen voor hout, bijvoorbeeld als je in een monumentaal pand woont of in een oud stadscentrum. Hout past qua stijl dan het beste bij het pand of bij de omgeving.

Hout is een heel bewerkelijk materiaal. Dit heeft voordelen: je kunt het gemakkelijk van kleur veranderen en een beschadiging is eenvoudig te herstellen. Maar de bewerkelijkheid betekent ook dat u het hout goed moet onderhouden om problemen als houtrot te voorkomen. Het is aan te raden de dakkapel eens in de 7 tot 10 jaar opnieuw te schilderen.

Wat kost een houten dakkapel?

De prijzen voor een eenvoudige houten dakkapel van 1,5 meter bij 2,5 starten de prijzen rond de €2.500,- tot €2.800,-. Wil je liever een dakkapel die qua stijl helemaal past bij de rest van je woning, kies dan voor een houten dakkapel op maat. De prijzen starten vanaf €3.200,- tot €3.600,- voor een eenvoudige afwerking. De prijzen lopen natuurlijk op als je kiest voor een dakkapel met een schuin dak of als je een dakkapel laat aftimmeren door een vakman. Een dakkapel op maat met een luxe afwerking kost gemiddeld €4.800,- tot €5.300,-.

Let op: deze prijzen zijn een gemiddelde en kunnen flink variëren per vakman. Bovendien zijn er heel veel keuzes die je zelf neemt die invloed hebben op de prijs. Wil je zeker weten wat het kost om een houten dakkapel te bouwen, vraag dan gratis offertes aan!

Prijs houten dakkapel

Soort dakkapel Prefab* Traditioneel*
De basis variant (1,5 x 2,5 m) €2.500,- tot €2.800,- €3.200,- tot €3.600,-
Een gemiddelde dakkapel (1,5 x 2,5 m) €2.800,- tot €3.300,- €3.800,- tot €4.200,-
Met een luxe afwerking (1,5 x 2,5 m) €3.300,- tot €3.700,- €4.800,- tot €5.300,-
     
Afmeting Houten dakkapel** Soort kozijn
1,5 meter €3.000,- 1 draaikiepraam, 1 raam
2 meter €3.300,- 1 draaikiepraam, 1 raam
3 meter €3.900,- 1 draaikiepraam, 1 raam
4 meter €4.800,- 2 draaikiepramen, 2 ramen
5 meter €5.450,- 2 draaikiepramen, 2 ramen
6 meter €6.600,- 3 draaikiepramen, 2 ramen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Het gaat hier om dakkapellen met een standaardafmeting van 1,5 bij 2,5 meter. Voor exacte prijzen vraag je gratis offertes aan.
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw en exclusief aanvullende mogelijkheden.

prefab dakkapel Enkhuizen

Prefab dakkapel Enkhuizen

Ben je op zoek naar een goedkope dakkapel, dan is een prefab de beste optie. Een prefab dakkapel wordt van tevoren gefabriceerd en in één keer op het dak geplaatst. Deze dakkapellen hebben een aantal belangrijke voordelen:

 • Doordat de productie in de fabriek plaatsvindt, is er continu controle op kwaliteit. Er wordt niets snel afgerond door bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden.
 • De plaatsing is snel en daardoor liggen de arbeidskosten zo laag mogelijk.
 • Prefab dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, een dubbele dakkapel is ook mogelijk.
Let op: prefab dakkapellen zijn helaas niet altijd geschikt. Je moet een dakhelling van minimaal 25 graden hebben en er moet naast je huis ruimte zijn voor een kraan. Is dit niet het geval, dan is het bouwen van een traditioneel model de beste optie.

Prefab dakkapel laten plaatsen? Vul het offerteformulier in voor scherp geprijsde offertes!

Dakkapel op maat

Het grootste voordeel van een dakkapel op maat is dat er veel maatwerk mogelijk is: een dakkapel met een plat dak of toch liever een schuin dak? Zo creëer je eenheid en past de dakkapel heel goed bij je huis. Dit zorgt voor een extra waardevermeerdering van je huis.

Dakkapellen op maat worden gemaakt met verschillende materialen. De constructie bestaat altijd uit hout, maar je kunt dit afwerken met elk materiaal naar keuze. Zodra de vakmannen de uitsparing in het dak hebben gemaakt, beginnen ze met de draagconstructie en de balken. Als de contouren van de dakkapel staan werken ze dit aan de buitenkant af. Ze plaatsen de zijwangen en boeiboorden en bouwen het dak.


Dakkapellen in Enkhuizen van de hoogste kwaliteit!

Vergelijk offertes en kies de specialist uit regio Enkhuizen met het beste aanbod!
Gratis offertes vergelijken!


Dakkapel merken

Schakel je een dakkapel specialist in, dan kan hij je verschillende merken aanraden. Elk merk heeft zo zijn eigen eigenschappen, dus het is belangrijk om te kiezen voor een merk dat voldoet aan je wensen.

Dit zijn een aantal bekende dakkapel merken:

 • Trespa: kies je voor trespa, dan kies je voor een kwalitatief kunststof. Hiermee ben je verzekerd van een moderne dakkapel die weinig onderhoud nodig heeft.
 • Keralit: dakkapellen van keralit zijn ook van hoogstaand kunststof. Het materiaal is vergelijkbaar met trespa, maar de prijzen liggen iets hoger.
 • Velux: Velux dakkapellen worden in Nederland veel geplaatst. Je hebt de keuze uit verschillende afmetingen en modellen en het is zelfs mogelijk een Velux dakkapel met balkon te plaatsen! Wil je een nokverhogende dakkapel dan ben je bij Velux ook aan het juiste adres.

Extra opties voor dakkapellen

Als je een dakkapel laat aftimmeren dan heb je de keuze uit heel veel verschillende opties. Hiermee vergroot je de luxe en natuurlijk het gebruikersgemak. Sommige van deze opties zijn heel belangrijk, zoals het plaatsen van een ventilatierooster. Voldoende ventileren zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit in je slaap- of werkkamer goed blijft. Wil je voorkomen dat het ’s zomers te warm wordt? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor een dakkapel met airco.

Toch is er nog veel meer mogelijk!

Denk aan zonwering of rolluiken voor meer privacy. Kies voor verduisterende zonwering als je het ’s avonds graag donker hebt. Je hebt ook de keuze in hang- en sluitwerk. Kies voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk als je verzekerd wilt zijn van de beste veiligheid.

Dakkapel kopen, waarop letten?

Je laat niet elke dag een dakkapel plaatsen in Enkhuizen! Doe dus goed onderzoek voordat je een dakkapel koopt. Hieronder geven we je een aantal tips waar je op moet letten bij de aankoop van je dakkapel.

 • Keurmerken: hiermee krijg je een beeld van de kwaliteit van het materiaal of de vakman. Belangrijke keurmerken voor de vakman zijn het KOMO-keurmerk en BouwGarant. Kies je voor hout, let dan ook op het FSC-keurmerk of Keurhout.
 • Vergunning: de kans bestaat dat je een vergunning nodig hebt. Begin je vergunningaanvraag op tijd zodat deze binnen is als je begint met de bouw.
 • De afwerking: als je een beperkt budget hebt, dan kun je de constructie casco op laten leveren. In dat geval ben je zelf verantwoordelijk voor het aftimmeren. Voor extra luxe en het mooiste resultaat is het slim om dit uit te besteden aan een vakman.
 • Ramen en beglazing: je hebt de keuze uit verschillende kozijnen en beglazing. Met een glazen dakkapel heb je een prachtig uitzicht en optimaal daglicht. In de offerte gaat men vaak uit van standaard beglazing, wil je liever isolatieglas of veiligheidsglas dan lopen de kosten hoger op.

Recente aanvragen:


Kunststof dakkapel plaatsen in Amsterdam
Afwerken houten dakkapel in Haarlem
Plaatsen dakkapel in 1 dag in Alkmaar
Montage houten dakkapellen in Hilversum
Plaatsing prefab model in Amstelveen
Montage dakkapel van zink in Purmerend
Vergunningsvrije dakkapel in Zaandam
Repareren dakkapellen in Hoofddorp
Plaatsen prefab dakkapellen in Den Helder
Monteren traditionele dakkapel in Hoorn

Besparen op je nieuwe dakkapel?

Vergelijk offertes van dakkapelspecialisten uit de regio!

4 handige bespaartips

Hoewel de aankoop van een dakkapel relatief voordelig is, is het natuurlijk geen goedkope investering. Daarom zijn er gelukkig meerdere manieren om te besparen op jouw nieuwe dakkapel:

 • Kies voor goedkope materialen: deze hebben grote invloed op de totaalprijs en door te kiezen voor een goedkope houtsoort ben je een stuk voordeliger uit.
 • Laat de dakkapel bij voorkeur aan de achterkant van je woning plaatsen: dit kan vergunningsvrij! Als je geen vergunning hoeft aan te vragen bespaar je al snel €200,- tot €600,-.
 • Check of je buren ook geïnteresseerd zijn in een dakkapel. Mogelijk kun je een constructie delen en zo ook de kosten verdelen, of misschien kun je kwantumkorting regelen.
 • Vergelijk de kosten van meerdere dakkapelspecialisten, zodat je zeker weet dat je een goedkope dakkapel laat plaatsen!

dakkapel laten plaatsen

Dakkapel Enkhuizen? Vergelijk gratis dakkapel offertes!

Wil je een dakkapel plaatsen en besparen op de kosten? Of ben je geïnteresseerd in een dakkapel renovatie? Vergelijk dan gratis de offertes van verschillende dakkapel experts en kies de vakman met het beste aanbod!

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk tot 5 offertes van specialisten in jouw regio. Deze offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. Met andere woorden: je zit nergens aan vast! Het is ook mogelijk om je kozijnen in Enkhuizen te laten vervangen door een kozijnspecialist.

Nu gratis vergelijken!