Dakkapel plaatsen: kosten 2024 & info

Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Dakkapel laten plaatsen?

Van plan om een dakkapel te plaatsen? Dat is een goede beslissing! Creëer meer ruimte en natuurlijk licht in je woning. Bovendien verhoog je de woningwaarde met een dakkapel. Zo verdien je je investering weer terug.

Op deze pagina lees je alles over de kosten voor het plaatsen van dakkapellen en de werkwijze. Het plaatsen van een prefab dakkapel kan al in één dag!


Plaatsen dakkapellen: belangrijkste info

  • De kosten voor het plaatsen van een dakkapel liggen tussen de €900,- en de €1.100,-, afhankelijk van het type dakkapel, de grootte en het materiaal.
  • Het plaatsen van een prefab dakkapel is het goedkoopste. Een traditionele dakkapel is vaak duurder, omdat de montage langer duurt.
  • Een dakkapel in één dag is mogelijk met een prefab dakkapel. Tradtionele modellen duren ongeveer een paar dagen om te plaatsen.

Dakkapel plaatsen? Vergelijk gratis offertes!



Dakkapel plaatsen kosten in 2024

De kosten voor een dakkapel beginnen al vanaf €3.000,-, maar dit is nog zonder de montagekosten. Het plaatsen van een dakkapel kost gemiddeld tussen de €900,- en de €1.100,-. Uiteraard is dit een schatting.

De montagekosten voor een dakkapel zijn afhankelijk van een aantal factoren, denk hierbij aan het type dakkapel dat je laat plaatsen, het materiaal en de grootte. Het plaatsen van een prefab dakkapel is het goedkoopste, omdat dit weinig werk is. Een traditionele dakkapel, of dakkapel op maat, is duurder om te plaatsen.

Wil je een dakkapel laten plaatsen en besparen op de kosten? Vergelijk dan gratis offertes!

Montage dakkapel: prijzen

Materiaal Prefab dakkapel Dakkapel op maat
Hout Vanaf €3.000,- Vanaf €4.000,-
Kunststof Vanaf €3.800,- Vanaf €4.700,-
Polyester Vanaf €4.500,- Niet mogelijk
Zink Vanaf €4.500,- Prijzen op aanvraag.

Let op: dit zijn richtprijzen.

Dakkapel laten plaatsen? Schakel een vakman in!

Vraag gratis offertes aan met scherpe prijzen & vergelijk!
Gratis offertes vergelijken!

Dakkapel in één dag!

Een dakkapel plaatsen kan al in één dag! Dit is namelijk mogelijk met een prefab dakkapel. Deze dakkapel is al in elkaar gezet in een fabriek en in één stuk naar jouw woning gebracht. Terwijl een team vakmannen een gat in het dak maken, is het andere team bezig om de dakkapel met een hijskraan omhoog te hijsen. Afhankelijk van je wensen wordt de dakkapel na het plaatsen nog netjes afgetimmerd.

Voordeel van een dakkapel die in één dag geplaatst wordt, is dat je niet lang in de rommel zit, bespaart op de arbeidskosten en je snel geniet van meer ruimte en lichtinval.

Het plaatsen van een traditionele dakkapel kost meestal meer tijd. Afhankelijk van de grootte van de dakkapel en het uiterlijk zal dit een paar dagen tot een week kosten.

dakkapel plaatsen

Prefab dakkapel plaatsen

Het grootste voordeel van het plaatsen van een prefab dakkapel is dat het plaatsen weinig tijd kost. De meeste tijd zit in het opbouwen van de dakkapel en dit is al gedaan in de fabriek. Dit betekent dat het plaatsen binnen één dag afgerond kan worden.

Dit is de werkwijze voor het plaatsen van een prefab dakkapel:

  • Stap 1: de positie van de dakkapel wordt nauwkeurig uitgemeten. Vervolgens halen de vakmannen de dakbedekking weg en maken ze een gat in de dakconstructie.
  • Stap 2: de dakkapel wordt met een hijskraan naar boven gehesen.
  • Stap 3: de vakmannen bevestigen de dakkapel op het dak en werken alles netjes af.
  • Stap 4: de dakbedekking wordt langs de randen teruggeplaatst en de waterkering rondom wordt aangebracht.
  • Stap 5: de binnenkant van de dakkapel wordt indien nodig nog verder afgewerkt.
  • Stap 6: alles wordt gecontroleerd en het bouwafval wordt opgeruimd.

Dakkapel op maat plaatsen

Een dakkapel op maat wordt ter plekke opgebouwd op je dak. Een voordeel van deze methode is dat je zeer flexibel bent en de dakkapel helemaal naar je eigen wensen kunt ontwerpen. Het bouwproces kost helaas meer tijd en hierdoor is het plaatsen vaak ook duurder.

Dit is de werkwijze voor het plaatsen van een traditionele dakkapel:

  • Sloopwerkzaamheden: er wordt een gat in het dak gemaakt door de dakbedekking te verwijderen en door de dakconstructie te zagen. Hierbij is het belangrijk dat er goed gelet wordt op de dragende structuur van het dak.
  • Constructie: het skelet van de dakkapel wordt opgebouwd volgens het ontwerp. Het skelet is meestal van hout en de buitenkant wordt dan afgewerkt met het materiaal dat jij hebt gekozen.
  • Afwerking buitenkant: wanneer het skelet staat, worden de zijwanden en de voorkant van de dakkapel geplaatst. Ook komt er een dak op.
  • Ramen plaatsen: vervolgens is het tijd om de ramen te plaatsen, zowel de vaste als de openslaande ramen.
  • Binnenafwerking: de binnenkant van de dakkapel wordt netjes afgewerkt.
  • Controle: de gehele constructie wordt gecontroleerd en opgeleverd.

Onze tips voor plaatsen dakkapel

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat het proces van het plaatsen van een dakkapel soepel en snel verloopt en dat je tevreden bent met het eindresultaat. Het inhuren van een professioneel bedrijf neemt veel werk uit handen en het bevordert de kwaliteit en duurzaamheid van de constructie.

1. Bepaal je budget

Bepaal van tevoren welk budget je hebt, zodat je een goede inschatting kunt maken welk type dakkapel geschikt is en hoe groot de dakkapel kan worden. Het type dakkapel, prefab of traditioneel, heeft veel invloed op de kosten voor het plaatsen.

2. Check keurmerken

Controleer de keurmerken van je dakkapel en het bedrijf dat de dakkapel gaat plaatsen. Keurmerken en andere certificering geven je meer zekerheid op het gebied van kwaliteit en de service die je kunt verwachten.

Keurmerken zijn onder andere het KOMO-keurmerk en Bouwgarant. Het KOMO-keurmerk is één van de bekendste keurmerken in de Nederlandse bouw. Een dakkapelspecialist dat is aangesloten bij Bouwgarant wordt regelmatig gecontroleerd en getoets op kwaliteit.

Kies je voor een dakkapel van hout? Kies dan voor het FSC of het keurmerk Keurhout. Deze keurmerken geven aan dat het hout op duurzame wijze is gekapt. Voor kunststof kozijnen kun je kijken naar het VKG keurmerk.

3. Controleer vergunningen

Controleer of je een vergunning nodig hebt voor je dakkapel. Het plaatsen van een vergunningsvrije dakkapel is het goedkoopste, want dan hoef je niet te betalen voor de vergunningsaanvraag.

4. Planning en tijdlijn

Wanneer je contact hebt gemaakt met een dakdekkersbedrijf en afspraken hebt gemaakt over de dakkapel die je wilt plaatsen, is het belangrijk om de planning duidelijk te krijgen. Bespreek hoe de planning eruit ziet: wanneer wordt de dakkapel geleverd en hoelang duren de werkzaamheden. Ook raden we aan om te vragen wie je contactpersoon is, zodat je weet wie je kunt bellen of mailen bij vragen.

5. Vraag gratis offertes aan

Vraag altijd gratis offertes aan voor het plaatsen van een dakkapel. Zorg ervoor dat je een gedetailleerde offerte ontvangt met alle kosten. Wanneer je het contract gaat tekenen, is het belangrijk dat het contract helemaal duidelijk is voor je en dat alle kosten en andere afspraken zijn vastgelegd. Vraag ook altijd of je garantie krijgt en welke voorwaarden hiervoor gelden.

dakkapel plaatsen kosten

Dakkapel laten plaatsen? Vergelijk nu gratis offertes!

Wil je een dakkapel plaatsen? Een goed idee! Een dakkapel geeft meer ruimte en lichtinval en verhoogt de waarde van je woning. Schakel een vakman in voor het plaatsen van de dakkapel. Je bespaart op de kosten door gratis offertes te vergelijken. Dit doe je eenvoudig en snel via onze offerteservice. Vul het formulier in, dit kost maar een paar minuten, en wij doen de rest voor je. Je ontvangt snel een aantal offertes, gratis en zonder verplichtingen, om te vergelijken. Vergelijk en kies de beste vakmann voor jouw project.

Gratis offertes vergelijken!


Het plaatsen van een prefab dakkapel kost maar één dag. De plaatsing van een traditionele dakkapel duurt meestal iets langer, dit kan een dag tot meerdere dagen kosten.
Een dakkapel wordt vastgemaakt op de gordingen, de houten balken van de dakconstructie, van het dak. Met speciale verbindingsbalken en schroeven wordt de constructie van de dakkapel vastgemaakt aan het dak. Rondom de dakkapel wordt alles waterdicht gemaakt, hiervoor worden vaak loodslabben gemaakt.
Op de meeste woningen met een schuin dak kan een dakkapel geplaatst worden. Houd er wel rekening mee je soms een vergunning nodig hebt, vooral wanneer de dakkapel aan de voorkant of aan de zijkant van het huis geplaatst wordt. Een dakkapel kan alleen wanneer de dakconstructie stevig genoeg is en wanneer het mogelijk is om een gat te maken. Laat je daarom altijd goed informeren over de mogelijkheden.